Android 5.1 Possibly Coming February 2015

Google released Android 5.0 just over a month ago, and since then Lollipop has been trying to … more

Double Tap to Wake on the Nexus 6 Without Root

A few weeks ago, we featured an app which allowed the Nexus 6 to regain the double tap to wake … more

Make Your Own Heat Sink for the LG Optimus 4X HD

Its not a rare occurrence that performing a resource heavy task on your Android device (e.g. … more

Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[SOLVED] stuck on sony logo after trying to root :S

OP digitaloverdose

25th May 2014, 04:51 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2014
alohaa guys,first post and thread

sinds i cant post in the developers thread

ill post here

as the title says im stuck on the sony logo,after trying to root my z1c

flashtool still see my phone,but it says :device connected with USB debugging off

i tried a couple of times to get in the recovery menu,boot phone,and press either volume up or down S:

nothing ever happens it just shows the sony logo and dissapears,then it comes back again :S

i got the proper files on the mirco sd card,as written in the tutorial

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2642081



any help is appriciated,and i will look further also in the trheads if i can find a solution for this,but havent found anything yet,if there is any
Last edited by digitaloverdose; 25th May 2014 at 07:34 PM. Reason: solved
25th May 2014, 04:57 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
16 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
I made the mistake to first connect the phone to the PC and then running flash tool. Try to start the flashtool first. When it asks You to connect the phone do so ( I think in fastboot mode).
Then the ftf files should be flashed properly and the phone boot up normally

Gesendet von meinem D5503 mit Tapatalk
25th May 2014, 05:09 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by konsi

I made the mistake to first connect the phone to the PC and then running flash tool. Try to start the flashtool first. When it asks You to connect the phone do so ( I think in fastboot mode).
Then the ftf files should be flashed properly and the phone boot up normally

Gesendet von meinem D5503 mit Tapatalk

yes flash tool was already running before,so it detects the phone,i tried flashing again and this time it worked,eg just the flashing

at .16 of the tutorial i posted a link of i flashed D5503_14.3.A.0.681_Generic_UK-nosystem.ftf ,but then afterward,still same logo from sony comes and goes,but it doesnt get in recovery mode S:

before i flash anything more,ill wait for anwers,i geuss overflashing doesnt exist but i very uncertian of what im doing now

btw thanks for the quick reply

edit this is what unroot gave me http ://i61.tinypic.com/jhufyg.png
Last edited by digitaloverdose; 25th May 2014 at 05:22 PM.
25th May 2014, 05:19 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
16 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Well, I'm a noob as well
I did the root process with instructions from another thread which was called noob proof it doesn't unlock the bootloader though. I don't have the link right now. But it is one on the top of the forum.
Btw the rooting process of this phone is IMHO very complicated.

Edit: sorry, I didn't see it was this thread you are talking about. I used the same 🙈

Gesendet von meinem D5503 mit Tapatalk
Last edited by konsi; 25th May 2014 at 05:27 PM.
25th May 2014, 05:34 PM   |  #5  
zxz0O0's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,420
 
916 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Please start again from step 1 of the guide. Post the output of dualrecovery installer once you run it.
Bootloop can be caused by multiple mistakes the user did.
The Following User Says Thank You to zxz0O0 For This Useful Post: [ View ]
25th May 2014, 05:36 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by konsi

Well, I'm a noob as well
I did the root process with instructions from another thread which was called noob proof it doesn't unlock the bootloader though. I don't have the link right now. But it is one on the top of the forum.
Btw the rooting process of this phone is IMHO very complicated.

Edit: sorry, I didn't see it was this thread you are talking about. I used the same 🙈

Gesendet von meinem D5503 mit Tapatalk

lol,i read a few pages further, this post it says start over again from step 1,if sony logo keeps coming up,and no green light flashes

http://forum.xda-developers.com/show...1&postcount=19

i will try again S:

edit: thanks @ zxz0O0 ill try D:
Last edited by digitaloverdose; 25th May 2014 at 05:40 PM. Reason: extra
25th May 2014, 05:38 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
16 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
I would've done the same. Report if you succeed

Gesendet von meinem D5503 mit Tapatalk
25th May 2014, 07:11 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2014
guys thanks for the help,i managed to root my xperia z1c

and i think i know what went wrong,the first time i used Z1C-lockeddualrecovery2.7.123-BETA.installer
with option 3 [Installation on unrooted ROM]

at exact same time windows explorer crashed dont know why,but that resulted in a protocol failure??,and afterwards could not connect to device
error :device not found , it said a few times

this is why i could not get in the recoverymode

after starting at step 1 again

and i could start/boot with the flashed docomo firmware,i was very reliefed (btw whats up with that docomo sheep walking on the screen lol)

and useing Z1C-lockeddualrecovery2.7.123-BETA.installer, install.bat for the 2nd time i saw the difference

this time it gave me this

Code:
==============================================
=                                            =
=  PhilZ Touch, CWM and TWRP Dual Recovery   =
=           Maintained by [NUT]              =
=                                            =
=       For Many Sony Xperia Devices        =
=                                            =
==============================================

[ 1. Installation on ROM rooted with SuperSU ]
[ 2. Installation on ROM rooted with SuperUser ]
[ 3. Installation on unrooted ROM ]
[ 4. Exit ]
Please choose install action. [1,2,3,4]?3
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
=============================================
Waiting for Device, connect USB cable now...
=============================================
Device found


=============================================
Step2 : Sending the recovery files.
=============================================
0 KB/s (29 bytes in 0.457s)
19 KB/s (17768 bytes in 0.907s)
415 KB/s (15759 bytes in 0.037s)
163 KB/s (501 bytes in 0.003s)
720 KB/s (11798 bytes in 0.016s)
2405 KB/s (56662 bytes in 0.023s)
1003 KB/s (3082 bytes in 0.003s)
6 KB/s (385 bytes in 0.056s)
1316 KB/s (657704 bytes in 0.488s)
3564 KB/s (2602457 bytes in 0.713s)
3150 KB/s (2464762 bytes in 0.764s)
2776 KB/s (1845018 bytes in 0.649s)
234 KB/s (8658 bytes in 0.036s)

=============================================
Step3 : Setup of dual recovery.
=============================================
=============================================
Attempting to get root access for installation using rootkitXperia now.

NOTE: this only works on certain ROM/Kernel versions

If it fails, please check the development thread (Post #2) on XDA for more deta
ls.

REMEMBER THIS:

XZDualRecovery does NOT install any superuser app

You can use one of the recoveries to root your device.
=============================================
ro.build.product=C6903
ro.build.id=14.1.G.1.534
search kallsyms...
1 2 3 4
(kallsyms_addresses=c0899410)
(kallsyms_num_syms=00014df1)
kernel dump...
1 2 3 4 5 6 7 8 9

prepare_kernel_cred=c00b89f4
commit_creds=c00b8518
ptmx_fops=c0ea365c

Succeeded in getroot!

/data/local/tmp/recovery/install.sh: line 23: /system/xbin/busybox: not found
/data/local/tmp/recovery/install.sh: line 23: /system/bin/busybox: not found

##########################################################
#
# Installing XZDR version 2.7.123 BETA
#
#####

Temporarily disabling the RIC service, remount rootfs and /system writable to a
low installation.
Copy recovery files to system.
Rename stock mr
Copy mr wrapper script to system.
Rename stock chargemon
Copy chargemon script to system.
Copy dualrecovery.sh to system.
Copy rickiller.sh to system.
Installing NDRUtils to system.
Creating /system/.XZDualRecovery to store a backup copy of busybox.
Copy busybox to system.
Trying to find and update the gpio-keys event node.
Found and will be using /dev/input/event4!
Trying to find and update the power key event node.
Found and will be monitoring /dev/input/event3!
Speeding up backups.
Make sure firstboot goes to recovery.

=============================================
DEVICE WILL NOW TRY A DATA SAFE REBOOT!
=============================================


=============================================
Your installation has already cleaned up after itself if you see the install.ba
/install.sh exit.
=============================================


=============================================
Installation finished. Enjoy the recoveries
=============================================

the rest was a piece of cake

thanks for all the very quick responses

this thread can be deleted by the mods if they wish to
or leave it for people with the same bad luck as me
Last edited by digitaloverdose; 25th May 2014 at 07:17 PM. Reason: extra

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes