Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[How To Fix]Japanese input bug

OP Acaibowl

26th May 2014, 11:51 AM   |  #1  
Acaibowl's Avatar
OP Senior Member
Seattle
Thanks Meter: 23
 
138 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
On my wife's Galaxy S5 when she tries to type the first word in Japanese that begins with あ or い or う or え or う(a, i, u, e or o) the first character disappears and it's substituted by the second character.
Example:
Arigatou aあ riり gaが toと uう

She types:
"a" and then as soon as she types "r" for "ri" the "あ" dissappears and the word starts with "r".

If you type:
"a", pause for two seconds then type "r", the あ dissappears.

This behaviour is not present on my Note 3.
It happens when she uses Google Play app or Facebook app for example.
Other "local" apps like Memo or Contacts work fine.

The workaround I found :
Type the first two letters very quickly in order to maintain the first character.
Example:
ar あr

It only happens with the very first word when she start typing a message.




Sent from my SM-N900T using Tapatalk
Last edited by malybru; 26th May 2014 at 01:03 PM.
26th May 2014, 01:04 PM   |  #2  
malybru's Avatar
Forum Moderator
London
Thanks Meter: 12,206
 
15,063 posts
Join Date:Joined: Aug 2006
Donate to Me
More
Mod Edit

Edited title of thread

malybru
Forum Moderator
The Following User Says Thank You to malybru For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes