Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,479 Members 47,988 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

LTE bug

Tip us?
 
pjcordi
Old
#1  
pjcordi's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 89
Join Date: Sep 2012
Default LTE bug

Hi I seem to have a problem getting LTE. I'm using a galaxy s3 i747m on Fido and I'm using stock Rogers ROM. I have a problem with LTE. I used to get it everywhere most of the time but it now only works once in a while. When I do finally get LTE it only works 30% of the time. I have full signal LTE but it doesn't load any webpages or anything. Once and a while it does though. I have tried bootloaders, modems, different Roms and I can seem to solve this problem. Does anyone know how I can fix this?

Thanks. I need my stable LTE back.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using XDA Free mobile app
 
pjcordi
Old
#2  
pjcordi's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 89
Join Date: Sep 2012
Anyone?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using XDA Free mobile app
 
sasuke2388
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jun 2010
By modems do you mean basebands?
Have you look into your Access Point settings and preferred network type?
 
pjcordi
Old
#4  
pjcordi's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 89
Join Date: Sep 2012
Yes by modems I mean basebands. My network type is LTE,3g, 2g. My APN is right. I can get LTE but when I do nothing loads at all. I have tried different Roms, different modems, different kernels and nothing seems to work. I did have LTE that worked before though.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using XDA Free mobile app
 
BWolf56
Old
#5  
BWolf56's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1679
Posts: 3,802
Join Date: Mar 2011
Location: Outaouais

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by pjcordi View Post
Yes by modems I mean basebands. My network type is LTE,3g, 2g. My APN is right. I can get LTE but when I do nothing loads at all. I have tried different Roms, different modems, different kernels and nothing seems to work. I did have LTE that worked before though.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using XDA Free mobile app
When did it stop working? Do you remember what was done to the phone?

If nothing particular was done before that happened, you might wanna give Fido a call so they can check your connectivity and perhaps get a new sim card.
Sent by falcon messenger while riding a laser equipped T-rex on a rocket
>>Get Dropbox right here<<
>>Rogers LTE tethering mod<<
Galaxy S III I747m
ROM: AOKP 4.4.4
Kernel: KT747
Modem: ND3
Launcher: Nova

Quote:
Originally Posted by Zelendel
Jig ~ You should never need one but.. Use the condom theory.
 
pjcordi
Old
#6  
pjcordi's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 89
Join Date: Sep 2012
Well it stopped once flashed aokp ROM. I have a cut some card so that could be the cause unfortunately. I'll try a new simcard and see if that fixes it. I might also try flashing back to complete stock but I'm not too sure if that would help at all. I remember having LTE as soon as I turned it on and now it never turns on.

Thanks for the info!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using XDA Free mobile app
 
BWolf56
Old
#7  
BWolf56's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1679
Posts: 3,802
Join Date: Mar 2011
Location: Outaouais

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by pjcordi View Post
Well it stopped once flashed aokp ROM. I have a cut some card so that could be the cause unfortunately. I'll try a new simcard and see if that fixes it. I might also try flashing back to complete stock but I'm not too sure if that would help at all. I remember having LTE as soon as I turned it on and now it never turns on.

Thanks for the info!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using XDA Free mobile app
You can backup your stuff, fully wipe and go on from there. Worth giving it a shot before changing your sim card.
Sent by falcon messenger while riding a laser equipped T-rex on a rocket
>>Get Dropbox right here<<
>>Rogers LTE tethering mod<<
Galaxy S III I747m
ROM: AOKP 4.4.4
Kernel: KT747
Modem: ND3
Launcher: Nova

Quote:
Originally Posted by Zelendel
Jig ~ You should never need one but.. Use the condom theory.
The Following User Says Thank You to BWolf56 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
pjcordi
Old
#8  
pjcordi's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 89
Join Date: Sep 2012
I actually swapped the Sim card and that didn't seem to work. I'm just going to go back to complete stock and see if that works.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using XDA Free mobile app
 
pjcordi
Old
#9  
pjcordi's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 89
Join Date: Sep 2012
I went back to stock and I still can't get let. Do you think it would be a good idea to change my flash counter back to zero? Nothing seems to be work and I know my phone doesn't have a problem. It has to have something to do with what I'm flashing. Any other ideas?

Sent from my SGH-I747M using XDA Free mobile app
 
R5R
Old
#10  
Member
Thanks Meter 6
Posts: 53
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
+1 I'm on rogers I'm having the same problem :/ maybe its carrier related. I flashed the 4.4.2 rom then odined back to stock, thats when it started. IMEI seems intact aswell. Modem is good. Any ideas?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Run, Jump, and Shoot in Tales of Ciaxia

There are certain types of games that have become paramount of the portable gaming world. As we have … more

Samsung Gear Live Stock Firmware Image Pulled, Temp Root

Just yesterday,XDA Recognized Developer and TV ProducerAdamOutlertore apart … more

Draw a Line and Let Your Device Do the Rest with LineitApp

Over the years, since evenbefore Android entered the scene, we have striven to … more