MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more

Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more
Post Reply

Regarding power save mode

27th May 2014, 12:03 AM   |  #1  
diablo009's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta GA
Thanks Meter: 1,343
 
5,537 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
When I turn on power save mode, I notice that it reduces both screen refresh rate, and brightness too.

Is there any way to allow reduced screen refresh rate, but NOT reducing brightness. Is this even possible?

Reason being that the screen is kinda too dim even in wee bit darker than normal light conditions. Right now I am toggling between auto and manual brightness based on where I am.

Sent from my SM-G900T using XDA premium 4 mobile app.
27th May 2014, 03:44 AM   |  #2  
aooga's Avatar
Senior Member
Flag California
Thanks Meter: 891
 
3,046 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Quote:
Originally Posted by diablo009

When I turn on power save mode, I notice that it reduces both screen refresh rate, and brightness too.

Is there any way to allow reduced screen refresh rate, but NOT reducing brightness. Is this even possible?

Reason being that the screen is kinda too dim even in wee bit darker than normal light conditions. Right now I am toggling between auto and manual brightness based on where I am.

Sent from my SM-G900T using XDA premium 4 mobile app.

Refresh rate? How can you tell that it does that?
27th May 2014, 03:46 AM   |  #3  
diablo009's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta GA
Thanks Meter: 1,343
 
5,537 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
It says that in the info about the power saving mode.

Sent from my SM-G900T using XDA premium 4 mobile app.
27th May 2014, 03:59 AM   |  #4  
aooga's Avatar
Senior Member
Flag California
Thanks Meter: 891
 
3,046 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Quote:
Originally Posted by diablo009

It says that in the info about the power saving mode.

Sent from my SM-G900T using XDA premium 4 mobile app.

XDA is somewhat down right now. I've been trying to reply to you, but it keeps hanging. All power saving mode does is lower the CPU clock frequency. The refresh rate is never changed. The frame rate is, however. If you're rooted, you can reduce the CPU clock yourself with a number of apps on the play store.
The Following User Says Thank You to aooga For This Useful Post: [ View ]
27th May 2014, 04:20 AM   |  #5  
diablo009's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta GA
Thanks Meter: 1,343
 
5,537 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
That's strange. Check the attached screenshot. It says it reduces frame rate.

What I finally ended up doing is install YAAB for brightness control (includes night mode too). This disabled the auto brightness n things worked out well.

Thank you very much for trying to reply. The very thought is appreciated a lot.



Sent from my SM-G900T using XDA premium 4 mobile app.
27th May 2014, 04:30 AM   |  #6  
aooga's Avatar
Senior Member
Flag California
Thanks Meter: 891
 
3,046 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Quote:
Originally Posted by diablo009

That's strange. Check the attached screenshot. It says it reduces frame rate.

What I finally ended up doing is install YAAB for brightness control (includes night mode too). This disabled the auto brightness n things worked out well.

Thank you very much for trying to reply. The very thought is appreciated a lot.



Sent from my SM-G900T using XDA premium 4 mobile app.

Yeah, frame rate. You said refresh rate
27th May 2014, 04:32 AM   |  #7  
diablo009's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta GA
Thanks Meter: 1,343
 
5,537 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
Oops. My bad.

Sent from my SM-G900T using XDA premium 4 mobile app.

The Following User Says Thank You to diablo009 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in T-Mobile Galaxy S 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank