Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

can i flash .402 even though...

OP JackHanAnLG

27th May 2014, 03:12 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Southend
Thanks Meter: 73
 
515 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
hey guys, im from the UK and have not got the .69 or .402 update ( unbranded and unlocked ) could i flash the germany .402 firmware and it would have no consequences?


many thanks
J
27th May 2014, 03:51 PM   |  #2  
kbadone's Avatar
Senior Member
United States
Thanks Meter: 50
 
358 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Yes! My phone came with UK unbranded firmware and flashed the German unbranded 2 days ago. Works like a charm! Actually I highly recommend doing that ASAP cause the UK firmware is known for getting released 2 weeks later after a new firmware gets rolled out! So you don't have to worry about waiting for future updates...

Sent from my D6503 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to kbadone For This Useful Post: [ View ]
28th May 2014, 04:28 AM   |  #3  
acheney1990's Avatar
Senior Member
Flag Saint Stephen
Thanks Meter: 51
 
540 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
Yes I flashed to the new German update from .55 in Canada and works well.

- Sent From My Xperia Z2 On Bell
28th May 2014, 04:55 AM   |  #4  
stanley08's Avatar
Recognized Contributor
Flag Accra, Ghana.
Thanks Meter: 1,709
 
2,283 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by kbadone

Yes! My phone came with UK unbranded firmware and flashed the German unbranded 2 days ago. Works like a charm! Actually I highly recommend doing that ASAP cause the UK firmware is known for getting released 2 weeks later after a new firmware gets rolled out! So you don't have to worry about waiting for future updates...

Sent from my D6503 using XDA Premium 4 mobile app

Quote:
Originally Posted by acheney1990

Yes I flashed to the new German update from .55 in Canada and works well.

- Sent From My Xperia Z2 On Bell

I'm new to Sony myself, after 4 Samsung flagships.

Anyone care to give to some insights about what to do? Except Untick 'data' under 'wipe' when I get there? I have Taiwan Z2 on .69 which i got OTA from my previous .55
I downloaded this file "D6503_17.1.1.A.0.402_DE Unbranded.ftf" which i believe is the unbranded Germany .402
28th May 2014, 10:33 AM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Southend
Thanks Meter: 73
 
515 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Thank you!

Sent from my D6503 using XDA Free mobile app
29th May 2014, 07:53 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 1
 
91 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
If I unlock my bootloader, will that wipe the data off the phone?

Edit: actually do I need to unlock bootloader to install the latest firmware?

thanks
Last edited by Jay01; 29th May 2014 at 08:14 AM.
29th May 2014, 10:06 AM   |  #7  
stanley08's Avatar
Recognized Contributor
Flag Accra, Ghana.
Thanks Meter: 1,709
 
2,283 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by Jay01

If I unlock my bootloader, will that wipe the data off the phone?

Edit: actually do I need to unlock bootloader to install the latest firmware?

thanks

Yes. unlocking bootloader will wipe the data on the device, so DO BACKUP.

And no. You don't need to Unlock BL to flash Stock ROM. Only to flash custom kernels and ROMs and which is not even always the case
The Following User Says Thank You to stanley08 For This Useful Post: [ View ]
29th May 2014, 11:56 AM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 1
 
91 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
Quote:
Originally Posted by stanley08

Yes. unlocking bootloader will wipe the data on the device, so DO BACKUP.

And no. You don't need to Unlock BL to flash Stock ROM. Only to flash custom kernels and ROMs and which is not even always the case

Thanks mate - so flashing a stock ROM won't wipe my phone?
Sorry for the N00B questions, I've always had a Nexus, now jumped ship to Xperia

Thanks again
29th May 2014, 12:02 PM   |  #9  
stanley08's Avatar
Recognized Contributor
Flag Accra, Ghana.
Thanks Meter: 1,709
 
2,283 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by Jay01

Thanks mate - so flashing a stock ROM won't wipe my phone?
Sorry for the N00B questions, I've always had a Nexus, now jumped ship to Xperia

Thanks again

No. Flashing stock won't wipe ur phone. I did so yesterday, with Sony Updater Service (SUS) And it asked if i wanted to wipe or not. I chose not to wipe. :P And it didn't. Everything working fine till now... Look at my Signature, I also.. Got to be Recognized on xda for Helping Samsung Users. But i'm a Sony Noob.
Cheers!

The Following User Says Thank You to stanley08 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes