FORUMS

HTC Delivering Ads Straight to Sense Home

HTC’s 2015 has been a year marked by a desperate search for revenue.The HTC One M9 … more

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

trying to get encryption to work

15 posts
Thanks Meter: 0
 
By gbonawitz, Junior Member on 29th May 2014, 01:04 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I've been trying to get encryption to work for a while now, but have had no luck. I remember reading somewhere that it was a problem with the version of recovery, but I've now tried the last CWM and TWRP recoveries without any success.

Has anyone been able to encrypt their S4 with Hyperdrive loaded, or is the only solution to go back to stock?

Thanks
 
 
29th May 2014, 01:32 PM |#2  
Senior Member
Flag Decatur
Thanks Meter: 844
 
More
Quote:
Originally Posted by gbonawitz

I've been trying to get encryption to work for a while now, but have had no luck. I remember reading somewhere that it was a problem with the version of recovery, but I've now tried the last CWM and TWRP recoveries without any success.

Has anyone been able to encrypt their S4 with Hyperdrive loaded, or is the only solution to go back to stock?

Thanks

What's your base build?

sent by safestrap enabled bajarom
29th May 2014, 02:14 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by decaturbob

What's your base build?

sent by safestrap enabled bajarom

I'm using RLS 16.1. (I had also tried with the prior release and had the same problems).

I should have included in the original posting that when I say that it doesn't work what happens is that I follow all of the instructions to get encryption started, I briefly get the screen with the Android logo (has a top half and a bottom half, each with ~ "notches") and after 2 seconds the phone reboots.
29th May 2014, 02:18 PM |#4  
Senior Member
Flag Decatur
Thanks Meter: 844
 
More
Quote:
Originally Posted by gbonawitz

I'm using RLS 16.1. (I had also tried with the prior release and had the same problems).

I should have included in the original posting that when I say that it doesn't work what happens is that I follow all of the instructions to get encryption started, I briefly get the screen with the Android logo (has a top half and a bottom half, each with ~ "notches") and after 2 seconds the phone reboots.

So you are mdk and nor using safestrap?

sent by safestrap enabled bajarom
29th May 2014, 02:36 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by decaturbob

So you are mdk and nor using safestrap?

sent by safestrap enabled bajarom

My baseband is ...MDK. I have not installed Safestrap...is that something that you would recommend trying to get around this issue?

I have to admit that I have not previously been familiar with Safestrap. Googling the heck out of that now...
29th May 2014, 02:40 PM |#6  
Senior Member
Flag Decatur
Thanks Meter: 844
 
More
Quote:
Originally Posted by gbonawitz

My baseband is ...MDK. I have not installed Safestrap...is that something that you would recommend trying to get around this issue?

I have to admit that I have not previously been familiar with Safestrap. Googling the heck out of that now...

No safestrap. ..I was asking because encryption does not work with safestrap.

sent by safestrap enabled bajarom
29th May 2014, 09:19 PM |#7  
thedoman's Avatar
Senior Member
Flag Ohio
Thanks Meter: 88
 
More
This question should be in q & a section not development, or in Hyper drive thread if it's specific to that rom.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes