Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] airplane modus problems

OP Yanni80

30th May 2014, 03:11 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Hello,

I have a HTC ONE X HTC_E11
Bootloader 1.72.0000
baseband 5.1204.167.31
version main:4.18.401.2
PJ4610000
It's rooted and I have Viper ROM installed.
Everything worked fine for a long time until yesterday my phone turned off.
When I put it back on, it didn't ask my sim PIN code and I have no network connection.
When I go to settings I see that the airplane modus is shutting down but it keeps doing that.
When I check the info of my network provider and Imei etc it shows : unknown...
My sim works perfect in my girlfriends phone
I already did a factory reset I did my nandroid backup but still the same.
I also flashed some other roms like AR and Skydragon.
What else can I do? Pls can someone help me out here?

Thanks alot!
Grtz
30th May 2014, 04:02 PM   |  #2  
lukes91's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere Over The Rainbow
Thanks Meter: 1,129
 
1,967 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Yanni80

Hello,

I have a HTC ONE X HTC_E11
Bootloader 1.72.0000
baseband 5.1204.167.31
version main:4.18.401.2
PJ4610000
It's rooted and I have Viper ROM installed.
Everything worked fine for a long time until yesterday my phone turned off.
When I put it back on, it didn't ask my sim PIN code and I have no network connection.
When I go to settings I see that the airplane modus is shutting down but it keeps doing that.
When I check the info of my network provider and Imei etc it shows : unknown...
My sim works perfect in my girlfriends phone
I already did a factory reset I did my nandroid backup but still the same.
I also flashed some other roms like AR and Skydragon.
What else can I do? Pls can someone help me out here?

Thanks alot!
Grtz

well, if you didn't drop the phone, maybe there is some dust on the sim contacts... shut it down, pull the sim out and clean with some compressed air both the slot and the sim; plug the sim again and boot the phone... if it doesn't work, maybe it's a failure of phone/sim (discover it by trying the sim into another phone or ask for a sim change) if still doesn't work maybe the phone broke down...
30th May 2014, 07:15 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by lukes91

well, if you didn't drop the phone, maybe there is some dust on the sim contacts... shut it down, pull the sim out and clean with some compressed air both the slot and the sim; plug the sim again and boot the phone... if it doesn't work, maybe it's a failure of phone/sim (discover it by trying the sim into another phone or ask for a sim change) if still doesn't work maybe the phone broke down...

I already mentioned in my post that I've tried to put the sim in my girlfriends phone and it works just fine.
Didn't drop the phone either...
It has to do something with the radio I guess.
It keeps displaying that it is shutting down the airplane mode.
And in the setting, every option that has something to do with my telephone network is grey, I can't select any of the options
30th May 2014, 07:24 PM   |  #4  
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter: 8,884
 
14,442 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
Did you reflash the boot.img a couple of times ? If all roms fail and you don't get an imei to show anywhere it's off to a shop/HTC
30th May 2014, 07:50 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Mr Hofs

Did you reflash the boot.img a couple of times ? If all roms fail and you don't get an imei to show anywhere it's off to a shop/HTC

Yes, I flashed several boot.img
I tried Android Revolution and skydragon with flashing the boot.img via fastboot.
30th May 2014, 10:24 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Yanni80

Yes, I flashed several boot.img
I tried Android Revolution and skydragon with flashing the boot.img via fastboot.

Maybe my phone is broken? I have flashed other roms, kernels,radio's...
I restored several backups, even from a year ago...
Should I look for a new phone? ?
31st May 2014, 12:42 PM   |  #7  
lukes91's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere Over The Rainbow
Thanks Meter: 1,129
 
1,967 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Yanni80

Maybe my phone is broken? I have flashed other roms, kernels,radio's...
I restored several backups, even from a year ago...
Should I look for a new phone? ?

so i think it's broken... anyway i hope i'm wrong and someone can help you more than me
31st May 2014, 01:02 PM   |  #8  
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter: 8,884
 
14,442 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
As i said.....you need HTC or a repair shop unfortunately. You need to flash parts of the phone that we can't reach, certainly not without s-off and even then writing an imei is still illegal.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes