Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,636 Members 52,870 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Cannot get back to stock and network issues

Tip us?
 
vin_mehta1988
Old
#1  
vin_mehta1988's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Apr 2013
Location: Mumbai
Default [Q] Cannot get back to stock and network issues

Hi guys
I am using HTC One Developer Edition.
I was using ARHD 61 on S-off and one fine day when I woke up in the morning to my surprise there was no network.
I figured it the there is network when I put my phone in GSM only mode. If I switch to "GSM/WCDMA/LTE Auto" or any other mode except for GSM only then the network disappears.
So I thought maybe going back to 100% stock will work. So I downloaded the RUU. Locked the bootloader, turned s-on but that also doesn't seem to work. I cannot remove the Tempered sign on my bootloader.

My Fastboot shows:
TAMPERED
UNLOCKED
M7_UL PVT SHIP S-ON RH
HBOOT-1.56.0000
RADIO-4A.22.3263.14
OpenDSP-V32.120.274.0909
OS-
eMMC-boot 2048MB
Dec 11 2013, 18:14:51.0

In CMD when i type the getvar all command this is what I got:
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.56.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.22.3263.14
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main:
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: FA34PW902009
(bootloader) imei: 356377059908493
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: BS_US001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 3968mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-bee46337
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.047s

Now I cannot get S-off. I tried Firewater only
I cannot go to 100% Stock. Downloaded
And there is no network in any other mode apart from GSM only.
I am in India and I need GSM/WCDMA/LTE Auto for my 3G to work.
Help me out to get back to stock and get my 3G working

Thank you
 
fenstre
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 471
Posts: 1,046
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by vin_mehta1988 View Post
I was using ARHD 61 on S-off and one fine day when I woke up in the morning to my surprise there was no network.
This is generally (but not always) the hallmark of a hardware problem. Some things to try are:
- get a new SIM card (a re-print of your own card)
- try your friend's SIM card
- factory reset on the same ROM that was previously working

If you try that and it doesn't help, I doubt installing a RUU will help. But if you want to try, how did you try to get S-Off, and how did it fail? Please provide details.
If I helped, click Thanks!
 
vin_mehta1988
Old
#3  
vin_mehta1988's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Apr 2013
Location: Mumbai
Quote:
Originally Posted by fenstre View Post
This is generally (but not always) the hallmark of a hardware problem. Some things to try are:
- get a new SIM card (a re-print of your own card)
- try your friend's SIM card
- factory reset on the same ROM that was previously working

If you try that and it doesn't help, I doubt installing a RUU will help. But if you want to try, how did you try to get S-Off, and how did it fail? Please provide details.
Thank you. I will try the solutions u provided and also give you the exact error I get when I try to get s-off in some time and let you know the results.
 
vin_mehta1988
Old
#4  
vin_mehta1988's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Apr 2013
Location: Mumbai
it is a hardware problem. thank you for your help.
Tags
htc one, htc one developer edition, no network
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes