Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more

Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more

Project Ara: Modified Android L and Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and software enthusiasts. The … more
Post Reply

[Q] TWRP please help custom recovery

31st May 2014, 03:17 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
152 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Hey guys,

I just rooted my p600 (wfi) and am now trying to install TWRP for my custom recovery. I can not find a good forum post about this process. I opened ODIN 3.09 and go to flash openrecovery-twrp-2.6.3.3-lt03wifiue.img which fails. Anyone know what I am doing wrong and how I can successfully flash TWRP recovery so I can start flashing my roms? Thanks guys
31st May 2014, 03:38 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 634
 
1,590 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
Quote:
Originally Posted by Dedline

Hey guys,

I just rooted my p600 (wfi) and am now trying to install TWRP for my custom recovery. I can not find a good forum post about this process. I opened ODIN 3.09 and go to flash openrecovery-twrp-2.6.3.3-lt03wifiue.img which fails. Anyone know what I am doing wrong and how I can successfully flash TWRP recovery so I can start flashing my roms? Thanks guys

Try Odin 1.85 or 3.07
The Following User Says Thank You to lsherif For This Useful Post: [ View ]
31st May 2014, 04:58 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
152 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Quote:
Originally Posted by lsherif

Try Odin 1.85 or 3.07

doesnt work. Tried both, cant install any custom recovery after rooting. Not sure whats the deal
1st June 2014, 04:33 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 0
 
31 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Uncheck auto-reboot
Quote:
Originally Posted by Dedline

doesnt work. Tried both, cant install any custom recovery after rooting. Not sure whats the deal

http://dottech.org/151463/how-to-fla...edition-guide/
1st June 2014, 04:46 AM   |  #5  
pinkLeviosa's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 36
 
128 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
i cannot help with your problem though,
but i can give some suggestion for me i use odin v.07 because its for easy to understand and still in many tutorial use odin.07

and mostly before rooting any device you must flash a custom recovery first then go root and that's what i did.
i personally use TWRP recover yet more easy to understand and to use than cwm recovery...
it's just my opinions though...
1st June 2014, 01:45 PM   |  #6  
lightman33's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 66
 
172 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Quote:
Originally Posted by Dedline

Hey guys,

I just rooted my p600 (wfi) and am now trying to install TWRP for my custom recovery. I can not find a good forum post about this process. I opened ODIN 3.09 and go to flash openrecovery-twrp-2.6.3.3-lt03wifiue.img which fails. Anyone know what I am doing wrong and how I can successfully flash TWRP recovery so I can start flashing my roms? Thanks guys

openrecovery-twrp-2.6.3.3-lt03wifiue.img ==> wrong file, you should use openrecovery-twrp-2.6.3.3-lt03wifiue.img.tar with ODIN
The Following User Says Thank You to lightman33 For This Useful Post: [ View ]
1st June 2014, 05:17 PM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
152 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Quote:
Originally Posted by lightman33

openrecovery-twrp-2.6.3.3-lt03wifiue.img ==> wrong file, you should use openrecovery-twrp-2.6.3.3-lt03wifiue.img.tar with ODIN

I flashed philz, then twrp, both failed to wipe cache, then I flashed philz again, and it worked. Rom is installed and working flawlessly. Not sure why the issues but thanks for the help. and I saw the mistake in download file for twrp and got the right one. Thx
1st June 2014, 05:38 PM   |  #8  
Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 634
 
1,590 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
Quote:
Originally Posted by Dedline

I flashed philz, then twrp, both failed to wipe cache, then I flashed philz again, and it worked. Rom is installed and working flawlessly. Not sure why the issues but thanks for the help. and I saw the mistake in download file for twrp and got the right one. Thx

With Philz, wipe Dalvik cache first, then wipe cache partition, this way wiping will function correctly.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes