Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Question about Network Unlock

OP xhalz

1st June 2014, 05:55 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Hello all,

I have a Samsung Galaxy S III from AT&T.

I plan on traveling so, I wanted to unlock it. I followed the steps on Android 4.1.1 I believe and it seemed to work (my menus looked identical to the tutorial I followed, but I don't have another SIM to test with). But, I have had the phone for a while and it is really sluggish, so I backed it up and decided to do a hard reset. The phone is running much smoother now, but I did do an AT&T software update which brought it to Android 4.3, and now when I look at the menu after typing *#197328640# and following the steps, when I get to Network Unlock, it looks different. Did the update relock my phone to the AT&T network. Is there a way to verify? Should I just hard reset again and stick with 4.1? Pleas let me know as soon as possible as I am traveling soon.

Thanks for all the help
1st June 2014, 06:15 AM   |  #2  
audit13's Avatar
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 871
 
3,027 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
If your phone was unlocked using any method, it should not relock. You can test it with a non att sim.
1st June 2014, 07:05 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by audit13

If your phone was unlocked using any method, it should not relock. You can test it with a non att sim.

How do I test if I don't have access to a non ATT sim, I have one Korean SIM card, but I don't know how to test with it because it is not currently being serviced.
1st June 2014, 02:55 PM   |  #4  
audit13's Avatar
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 871
 
3,027 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Put in the non-ATT sim, power up the phone. If it does not ask you to enter an network or carrier unlock code, the phone is unlocked.
1st June 2014, 07:08 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by audit13

Put in the non-ATT sim, power up the phone. If it does not ask you to enter an network or carrier unlock code, the phone is unlocked.

it shows no signal, but does not ask me for a network or a code. So it should be fine right?
Last edited by xhalz; 2nd June 2014 at 01:57 AM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes