Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,768,490 Members 51,681 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Home button not working

Tip us?
 
Braves1995
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 88
Join Date: Jan 2013
Default Home button not working

Just recently had this issue pop up. Everything else seems to be running smooth aside from the virtual home button. When pressed, it makes a glow, but doesn't take me to the home screen. Setting a home button on LMT Launcher doesn't work either. Basically, I just have to keep hitting the back button to get Home. Not sure what info one would need about my device to tackle the issue. KFHD7 running the latest CM11 nightly(5/31), Nova launcher with Maromi's 5/19 kernel installed. The issue has come up with two recent nightlies as well as the May 5th Snapshot. I've done a fresh install twice since yesterday and the button will work for a bit, then will stop. I should also mention that I wiped everything possible aside from the bootloader two days ago, reinstalled and same thing, not working! Does downgrading from a newer Nightly to the Snapshot cause problems because I did just that. Anyone can help with this please?
 
LinearEquation
Old
#2  
LinearEquation's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 403
Posts: 1,687
Join Date: Aug 2013
Location: Midwest

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Braves1995 View Post
Just recently had this issue pop up. Everything else seems to be running smooth aside from the virtual home button. When pressed, it makes a glow, but doesn't take me to the home screen. Setting a home button on LMT Launcher doesn't work either. Basically, I just have to keep hitting the back button to get Home. Not sure what info one would need about my device to tackle the issue. KFHD7 running the latest CM11 nightly(5/31), Nova launcher with Maromi's 5/19 kernel installed. The issue has come up with two recent nightlies as well as the May 5th Snapshot. I've done a fresh install twice since yesterday and the button will work for a bit, then will stop. I should also mention that I wiped everything possible aside from the bootloader two days ago, reinstalled and same thing, not working! Does downgrading from a newer Nightly to the Snapshot cause problems because I did just that. Anyone can help with this please?
The 5/19 kernel does not have the committs from 5/31. You may want to reflash the ROM and wait for a kernel update to flash it.

Sent from my Nexus 7 Flo running CM 11 4.4.2 with ElementalX Kernel using XDA Premium 4 mobile app
[ROOT] 2013 KFHD7 Soho firmware 11.x.x.x (no camera)
http://forum.xda-developers.com/show...44736&page=101 If needed contact @GranPC for an updated Firerooter.
[Root] 2012 KFHD7 Tate http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1886460
2nd [Bootloader]/[TWRP] KFHD7 Tate
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2128848
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2271909
KFHD7 Tate System Restore Tool http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1951254
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes