Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,740,667 Members 48,437 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Replaced digitizer touch screen on Asus Transformer T300 but is not working

Tip us?
 
Steveg10
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jan 2014
Default [Q] Replaced digitizer touch screen on Asus Transformer T300 but is not working

Hi, my asus transformer T300 screen cracked. So I replaced the digitizer with a brand new one. (Correct Model 5158n) Put everything back and all looks ok but the touch screen is not working at all. My tablet comes on and I can see the screen but I unable to touch anything on the screen. I opened the tablet back up and reconnected everything about 5 times but the touch screen still doesn't work. Any Ideas. When I navigate down to the developer options using the keyboard and select show touches, I get a load of white dots flying around the screen. What does this mean? Do I have a faulty digitizer or is there anything else I can try to get the digitizer touch screen to start working.

Many Thanks

Steve G
 
noahvt
Old
#2  
noahvt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 294
Posts: 1,075
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by Steveg10 View Post
Hi, my asus transformer T300 screen cracked. So I replaced the digitizer with a brand new one. (Correct Model 5158n) Put everything back and all looks ok but the touch screen is not working at all. My tablet comes on and I can see the screen but I unable to touch anything on the screen. I opened the tablet back up and reconnected everything about 5 times but the touch screen still doesn't work. Any Ideas. When I navigate down to the developer options using the keyboard and select show touches, I get a load of white dots flying around the screen. What does this mean? Do I have a faulty digitizer or is there anything else I can try to get the digitizer touch screen to start working.

Many Thanks

Steve G
Did you toggle the service switch to off before removing the old digitizer?

Sent from my C5303 using XDA Free mobile app
MY DEVICES:

XPERIA SP (C5303)
-CPU: 1.7ghz(DUAL) QUALCOMM SNAPDRAGON S4 PRO
-RAM: 1GB
-BOARD: MSM8960T
-GPU: Adreno 320
-ROM: [KK 4.4.3] OFFICIAL CM11 Nightly
-KERNEL: [CM11]Williams kernel V2


Asus Transformer tf300t (CARDHU)
-CPU: 1.8GHz( QUAD, OC ) TEGRA3 T30L
-RAM: 1GB
-BOARD: Cardhu
-GPU: TEGRA3
-ROM: MULTIBOOT: Xubuntu, ubuntu touch, cm11, Cromi-X, omni, Dirty Unicorns
 
Steveg10
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by noahvt View Post
Did you toggle the service switch to off before removing the old digitizer?

Sent from my C5303 using XDA Free mobile app
No I didnt. do you think that has affected the digitizer ot the touchscreen board? and do you think not toggling the switch would have affected anything else? How do you think I can fix this problem? Would it be worth replacing the touchscreen main board?
 
noahvt
Old
#4  
noahvt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 294
Posts: 1,075
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by Steveg10 View Post
No I didnt. do you think that has affected the digitizer ot the touchscreen board? and do you think not toggling the switch would have affected anything else? How do you think I can fix this problem? Would it be worth replacing the touchscreen main board?
Yeah your touch screen main board is probably fried try to replace and toggle that switch off next time!
MY DEVICES:

XPERIA SP (C5303)
-CPU: 1.7ghz(DUAL) QUALCOMM SNAPDRAGON S4 PRO
-RAM: 1GB
-BOARD: MSM8960T
-GPU: Adreno 320
-ROM: [KK 4.4.3] OFFICIAL CM11 Nightly
-KERNEL: [CM11]Williams kernel V2


Asus Transformer tf300t (CARDHU)
-CPU: 1.8GHz( QUAD, OC ) TEGRA3 T30L
-RAM: 1GB
-BOARD: Cardhu
-GPU: TEGRA3
-ROM: MULTIBOOT: Xubuntu, ubuntu touch, cm11, Cromi-X, omni, Dirty Unicorns
 
pdonahue
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Oct 2013
What do you mean by the service switch?
 
noahvt
Old
#6  
noahvt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 294
Posts: 1,075
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by pdonahue View Post
What do you mean by the service switch?
There should be a little switch near the power button on the main board! Flip that before disconnecting anything and flip it again when everything is connected again

Sent from my C5303 using XDA Free mobile app
MY DEVICES:

XPERIA SP (C5303)
-CPU: 1.7ghz(DUAL) QUALCOMM SNAPDRAGON S4 PRO
-RAM: 1GB
-BOARD: MSM8960T
-GPU: Adreno 320
-ROM: [KK 4.4.3] OFFICIAL CM11 Nightly
-KERNEL: [CM11]Williams kernel V2


Asus Transformer tf300t (CARDHU)
-CPU: 1.8GHz( QUAD, OC ) TEGRA3 T30L
-RAM: 1GB
-BOARD: Cardhu
-GPU: TEGRA3
-ROM: MULTIBOOT: Xubuntu, ubuntu touch, cm11, Cromi-X, omni, Dirty Unicorns
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...