Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Any way to backup Sense Settings

OP m_atze

31st May 2014, 12:16 PM   |  #1  
m_atze's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
100 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Dear all,

I have a question about my Phone (HTC ONE M8).

I wanna reset this, cause I encrypted that and now I have many trouble.

So my question is, how to backup the settings, like the Homescreen or the folders in the Stock Appdrawer I have created. Somone said, that this can be done via TitaniumBackup by backing up the "[DESKTOP] HTC Sense"(Thread I found that answer: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=667386). But I'm not able to find this in TB.

Pls. so. has a solution for my problem/question ??

Thank you in advance for a helpful answer.
31st May 2014, 02:59 PM   |  #2  
Android The Greek's Avatar
Senior Member
Flag Pottstown
Thanks Meter: 346
 
1,247 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
HTC backup app

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app
1st June 2014, 02:13 AM   |  #3  
bkeaver's Avatar
Senior Member
Dayton, Ohio
Thanks Meter: 521
 
2,816 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
Titanium backup will do this. Backup blinkfeed (Desktop)

Sent from my LG-D800 using Tapatalk
2nd June 2014, 02:42 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 48
 
302 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Titanium backup.
Backup/restore> MENU>batch actions>backup all system data. Done.
2nd June 2014, 03:23 PM   |  #5  
jaythenut's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,645
 
5,466 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by m_atze

Dear all,

I have a question about my Phone (HTC ONE M8).

I wanna reset this, cause I encrypted that and now I have many trouble.

So my question is, how to backup the settings, like the Homescreen or the folders in the Stock Appdrawer I have created. Somone said, that this can be done via TitaniumBackup by backing up the "[DESKTOP] HTC Sense"(Thread I found that answer: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=667386). But I'm not able to find this in TB.

Pls. so. has a solution for my problem/question ??

Thank you in advance for a helpful answer.

Sense backup or my backup pro work well
3rd June 2014, 12:52 AM   |  #6  
m_atze's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
100 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by jaythenut

Sense backup or my backup pro work well

First of'll thank you for your fast response.

Do you mean HTC backup ?

I tried mybackup pro for several times and always if I wanna restore the Android Home there is only a naked screen. And yes I restored the apps with TB previously.
3rd June 2014, 01:01 AM   |  #7  
bkeaver's Avatar
Senior Member
Dayton, Ohio
Thanks Meter: 521
 
2,816 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
Quote:
Originally Posted by m_atze

Dear all,

I have a question about my Phone (HTC ONE M8).

I wanna reset this, cause I encrypted that and now I have many trouble.

So my question is, how to backup the settings, like the Homescreen or the folders in the Stock Appdrawer I have created. Somone said, that this can be done via TitaniumBackup by backing up the "[DESKTOP] HTC Sense"(Thread I found that answer: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=667386). But I'm not able to find this in TB.

Pls. so. has a solution for my problem/question ??

Thank you in advance for a helpful answer.

Here is a screenshot of what to select


Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to bkeaver For This Useful Post: [ View ]
3rd June 2014, 01:07 AM   |  #8  
m_atze's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
100 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by bkeaver

Here is a screenshot of what to select


Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Yeah, thats what I looked for. I tried that and this work like charm.

Thank you all for your help and the many tips.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes