Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

USB Storage issue

OP cybereric518

2nd June 2014, 11:11 PM   |  #1  
cybereric518's Avatar
OP Junior Member
Flag Denver, CO
Thanks Meter: 2
 
26 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Hello All,

I am having an issue with the "USB storage device" on my phone. No matter with ROM I use my computer does not recognize it as a storage device. I've tried plugging into other computers and I get the same result. I've tried unchecking the MTP, rebooting and checking it again. I've tried several different SD cards and nothing seems to be working.

Cyanogenmod 11 2010602 Nightly
Cyanogenmod 11 M6
LiquidSmooth

Not sure what's going on.

Thanks
Eric
2nd June 2014, 11:40 PM   |  #2  
Perseus's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Atlantis
Thanks Meter: 4,628
 
7,548 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Donate to Me
More
I had similar experience with other Roms. The only way I was able to fix this was to do Factory Reset then Re-Flash your Rom. If you tried to restore any backups, the problem will reappear.

I know that's extreme, but unfortunately that's the way it is.
3rd June 2014, 03:32 AM   |  #3  
cybereric518's Avatar
OP Junior Member
Flag Denver, CO
Thanks Meter: 2
 
26 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
No I wasn't using any backups. I would SuperWipe_Wipe SD before installing the ROMs


Quote:
Originally Posted by Perseus71

I had similar experience with other Roms. The only way I was able to fix this was to do Factory Reset then Re-Flash your Rom. If you tried to restore any backups, the problem will reappear.

I know that's extreme, but unfortunately that's the way it is.

3rd June 2014, 05:11 AM   |  #4  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Flag HuntsVegas!!!
Thanks Meter: 6,488
 
9,195 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Flash stock firmware, then reflash the rom, factory reset and see if that helps.
I dont know about cm/aosp, but on tw, it wasn't intended to use UMS, just MTP. There was an app you could add to enable UMS, I can't remember where exactly, just that it was here on xda. A quick search should find it though. Dont know if it'll work on non tw, been too long since I last looked at it.


Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes