Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,768,001 Members 40,181 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Note 2 won't boot past samsung logo without connecting to charger

Tip us?
 
garfield.lovesfun
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 2
Join Date: May 2014
Unhappy [Q] Note 2 won't boot past samsung logo without connecting to charger

Hi Team,

I am a new member in xda. I would like to get a solution to a strange issue i am facing with my note 2 (gt n7100). I am rooted and was running DN3 v3.2. I came to know that note 2 has official upgrade to 4.4.2, so i updgraded my note 2 via odin after downloading the firmware file and got the new update on my phone. When i started navigating on my new update, i realized that most of the applications were force closing and so i did a factory reset of the data. Since then whenever i switchon my phone, it would reboot from the gt n7100 logo screen and back again. So if i connect my phone to a charger, be it usb or wall charger, it would boot up normal. But if i just boot it without the charger, it would not go past the gt n7100 screen. I have also noticed that once the phone is past the boot screen after being connected to the charger, it would reboot again in a while if i take off the charger. Guys please help, my phone is out of warranty and i need a solution for this. Any help would be much appreciated.

Thanks
Rohan
 
optimusPRIME
Old
#2  
optimusPRIME's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 31
Posts: 253
Join Date: Oct 2011

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by garfield.lovesfun View Post
Hi Team,

I am a new member in xda. I would like to get a solution to a strange issue i am facing with my note 2 (gt n7100). I am rooted and was running DN3 v3.2. I came to know that note 2 has official upgrade to 4.4.2, so i updgraded my note 2 via odin after downloading the firmware file and got the new update on my phone. When i started navigating on my new update, i realized that most of the applications were force closing and so i did a factory reset of the data. Since then whenever i switchon my phone, it would reboot from the gt n7100 logo screen and back again. So if i connect my phone to a charger, be it usb or wall charger, it would boot up normal. But if i just boot it without the charger, it would not go past the gt n7100 screen. I have also noticed that once the phone is past the boot screen after being connected to the charger, it would reboot again in a while if i take off the charger. Guys please help, my phone is out of warranty and i need a solution for this. Any help would be much appreciated.

Thanks
Rohan
Sad enough, my friend also facing same situation.
Someone also posted same thread in Q&A section.

Maybe, either battery is faulty or kernel problem.

Hopefully someone helps us.

Sent from my GT-N7100 using XDA Premium 4 mobile app
 
ndmuni
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 53
Posts: 353
Join Date: Sep 2011
Try this... gently lift the centre plate in the use port with a small flat screw driver and clean the port with alcohol. Remember not to use too much force or insert yr screwdriver too deep. Alternatively clean the port first and then use a toothpick and stuck it below the plate n try n booth up. I ve save a few s3 and note 1 this way. Cheers

Sent from my GT-N7105 using xda premium
 
garfield.lovesfun
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 2
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by optimusPRIME View Post
Sad enough, my friend also facing same situation.
Someone also posted same thread in Q&A section.

Maybe, either battery is faulty or kernel problem.

Hopefully someone helps us.

Sent from my GT-N7100 using XDA Premium 4 mobile app
I am just guessing it might be the battery, as when i try to reboot my phone with my friends note 2 battery, it boots up normal without any issues.
But i really can't convince myself that a custom OS killed my battery.
The Following User Says Thank You to garfield.lovesfun For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
orkitect
Old
#5  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 49
Join Date: Feb 2008
Its faulty battery. see my thread for my expeerience http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2769669
The Following User Says Thank You to orkitect For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes