FORUMS

YotaPhone 2 Pre-Order, Xperia Z1 Price Cut – XDA TV

Android Wear 5.1.1 OTA downloads are now available. That and much more news is … more

[FTF] Sony Xperia Z Lollipop Release

Sony rolled out a Lollipop update for Xperia Z just yesterday. If you still haven’t gotten … more

Original Moto G Receives Lollipop, OTA Captured

The original Moto G was released almost two years ago. Motorola still continues to … more

Device Review: No.1 X1 Rugged Smartphone

We are almost at the end of Q2 for 2015, and we have seen most of the flagship phones for the … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Stock rom

3rd June 2014, 10:20 AM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hi all,

I bought a retail demo version of the phone for a significant lesser price than the "original" with the downside that it came with a preinstalled software that turned on a demo video when charging and locking the screen.
This was easily fixed with root and a debloat app that i used to remove the software who started the video.
My stock rom is probably not the same as it would have been if I had bought a normal phone. Just for the fun of it i would like to try and make it a stock but i canít seem to find the stock rom anywhere, i am guessing that it doesnít exist yet?
If so does anyone have an idea how long it usually takes before a stock rom pops up here at xda after release of a new phone?
 
 
3rd June 2014, 10:58 AM |#2  
Senior Member
Flag San Francisco
Thanks Meter: 25
 
More
Quote:
Originally Posted by snaggvar

Hi all,

I bought a retail demo version of the phone for a significant lesser price than the "original" with the downside that it came with a preinstalled software that turned on a demo video when charging and locking the screen.
This was easily fixed with root and a debloat app that i used to remove the software who started the video.
My stock rom is probably not the same as it would have been if I had bought a normal phone. Just for the fun of it i would like to try and make it a stock but i canít seem to find the stock rom anywhere, i am guessing that it doesnít exist yet?
If so does anyone have an idea how long it usually takes before a stock rom pops up here at xda after release of a new phone?

You don't use Stock ROM, you flash FTF via flashtool.
The Following User Says Thank You to coolmingli For This Useful Post: [ View ]
3rd June 2014, 12:10 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Ok, thanks!

So, for example:
I am on romaur 3.1 now and if i want to go back to stock(not from one of my backups) i simply flash "D6503_17.1.1.A.0.402_Euro Lte-unbranded-1281-4640.ftf" via flashtool?

Do you know how OTA-updates work, are they disabled becuse of bootloader unlocked or will they work with stock-ftf?


Quote:
Originally Posted by coolmingli

You don't use Stock ROM, you flash FTF via flashtool.

3rd June 2014, 04:10 PM |#4  
Ben Ling's Avatar
Recognized Themer
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 8,822
 
Donate to Me
More
Post
Quote:
Originally Posted by snaggvar

Ok, thanks!

So, for example:
I am on romaur 3.1 now and if i want to go back to stock(not from one of my backups) i simply flash "D6503_17.1.1.A.0.402_Euro Lte-unbranded-1281-4640.ftf" via flashtool?

Do you know how OTA-updates work, are they disabled becuse of bootloader unlocked or will they work with stock-ftf?

yes,simply flash any firmware for your device model

OTA Update only work with Locked Bootloader & Stock Recovery
3rd June 2014, 04:12 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 306
 
More
Quote:
Originally Posted by snaggvar

Ok, thanks!

So, for example:
I am on romaur 3.1 now and if i want to go back to stock(not from one of my backups) i simply flash "D6503_17.1.1.A.0.402_Euro Lte-unbranded-1281-4640.ftf" via flashtool?

Do you know how OTA-updates work, are they disabled becuse of bootloader unlocked or will they work with stock-ftf?

If you're already on RomAur, if you wipe system, data, and cache, reload RomAur and start from scratch, you would have all the same software as anyone else running RomAur.
3rd June 2014, 04:55 PM |#6  
Senior Member
Flag Akershus
Thanks Meter: 23
 
More
Quote:
Originally Posted by Ben Ling

yes,simply flash any firmware for your device model

OTA Update only work with Locked Bootloader & Stock Recovery

That doesn't help if he's on a custom rom. He needs to reflash stock rom.

Sent from my D6503
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Z2 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank