Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,728,360 Members 54,504 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Custom ROM upgrade problem :(

Tip us?
 
sam_online
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Oct 2013
Info 2 [Q] Custom ROM upgrade problem :(

Hi guys I'm new to this forum but i've been a CD-ROM for years...

I have question about upgrading ViperROM to 6.2.1
I'm currently using ViperROM 2.7.0 with sense 5.0
Android 4.2.2

I use Titinium Pro to backup all my apps and....

my question is....how to upgrade from 2.7 to 6.2.1 the easiest way?
without any data lost?

do i have to use the data backup from ROM or i can just use the titaniumPRO for full backup?

please advice
 
DeathAngel66669
Old
(Last edited by DeathAngel66669; 3rd June 2014 at 10:53 PM.)
#2  
DeathAngel66669's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 232
Posts: 335
Join Date: May 2013
I always copy and paste the contents of the sdcard to a folder for safe keeping on my laptop or usb drive. I wipe, data, cache, dalvik cache, system and user partitions. Reboot recovery, use adb sideload to send the rom.zip over and flash. Setup the phone and copy and paste everything back. The whole process takes min. 25-30 minutes. Works for me /shrugs, just my 2 pennies.
Device: AT&T HTC One M7ul | Vivid Blue
Rom: SlightlyROM Sense 6 4.4.3 | 6.07.1540.1
Software: 6.07.1540.1 | Android 4.4.3 KitKat
Firmware: Dark bootloader 6.07.1540.1
Hboot: 1.54 from GPE 4.09.1700.1
S-off: Firewater
GoogleCID: 11111111
Recovery: TWRP 2.6.3.3
Radio: 4T.28.3218.04_10.33E.1718.01L
Kernel: ElementalX 16.0
Xposed Mods: Sense 6 Toolbox | DarkOne Mini | Gravity Box KK | YouTube AdAway
Sound Mods: Project ERA 19.1
 
majmoz
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 55
Posts: 235
Join Date: Oct 2010
Location: Sonoita, AZ
I would follow @DeathAngel66669 advice it is very solid. I also use Titanium Pro to quickly add back my USER APPS only with data. Never restore system apps.
 
sam_online
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by majmoz View Post
I would follow @DeathAngel66669 advice it is very solid. I also use Titanium Pro to quickly add back my USER APPS only with data. Never restore system apps.
I'm just concerning about my User App data, (whatsapp image, convo history)
so i can just do titanium pro and wipe the phone? cool!
 
Seanie280672
Old
(Last edited by Seanie280672; 4th June 2014 at 06:07 AM.)
#5  
Senior Member
Thanks Meter 240
Posts: 775
Join Date: Feb 2012
Location: Halesowen

 
DONATE TO ME
Whatsapp etc backs up it's own data to a folder in your internal storage, when you reinstall it and set it up it will say backup found would you like to restore. Just make sure you don't wipe internal storage.

You could also try and dirty flash as you are on viper one already, just go into advanced wipe and wipe your caches only, do not factory reset and when installing the Rom also select don't wipe data partition.

But again as the others have said, make sure it's backed up first, if a dirty flash doesn't work, you'll be left with no choice but to reflash and wipe along the way.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes