Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Major Update for the Sony Smartwatch 2 Brings DND and More

With the wearables landscape now dominated by Android Wear and Pebble, its … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

"Wifi always on" but not working

OP arcsuser

31st May 2014, 04:49 AM   |  #1  
arcsuser's Avatar
OP Senior Member
XperiaTZ City
Thanks Meter: 25
 
420 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Any fix for this guys?
I just realized that my wifi isnt working properly even though i set to always on even on sleep. I cant reiceved text notification from my viop apps until i press the power to check any notification

Sent from my C6906 using XDA Premium 4 mobile app
31st May 2014, 08:41 AM   |  #2  
kentexcitebot's Avatar
Member
Thanks Meter: 13
 
99 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by arcsuser

Any fix for this guys?
I just realized that my wifi isnt working properly even though i set to always on even on sleep. I cant reiceved text notification from my viop apps until i press the power to check any notification

Sent from my C6906 using XDA Premium 4 mobile app

Did you install anything that might conflict with your Wifi, such as battery saving apps or (very few cases) Ram cleaners? This excludes stamina mode.
Last edited by kentexcitebot; 31st May 2014 at 09:24 AM.
31st May 2014, 02:13 PM   |  #3  
arcsuser's Avatar
OP Senior Member
XperiaTZ City
Thanks Meter: 25
 
420 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by kentexcitebot

Did you install anything that might conflict with your Wifi, such as battery saving apps or (very few cases) Ram cleaners? This excludes stamina mode.

I dont have any battery saving app except for the stamina and i have a clean master.. But i dont think it prevents it because tried to look for it in the and didnt see one

Sent from my C6906 using XDA Premium 4 mobile app
31st May 2014, 04:37 PM   |  #4  
Fiso's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 54
 
178 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by arcsuser

I dont have any battery saving app except for the stamina and i have a clean master.. But i dont think it prevents it because tried to look for it in the and didnt see one

Sent from my C6906 using XDA Premium 4 mobile app

What channel is your router? Try changing channel to below 11 on router

yup owns Z1 and stuff. Also if I've helped you don't forget to hit THANKS - actions speak louder that words.
31st May 2014, 08:54 PM   |  #5  
arcsuser's Avatar
OP Senior Member
XperiaTZ City
Thanks Meter: 25
 
420 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by RealiableCandy4

What channel is your router? Try changing channel to below 11 on router

yup owns Z1 and stuff. Also if I've helped you don't forget to hit THANKS - actions speak louder that words.

I have 2ghz and 5ghz.. Currently connected to 5ghz because its so much faster, it is at channel 153 and my 2ghz is always at auto.
All my devices are in 5ghz except for ps4, cant detect 5ghz.

Sent from my C6906 using XDA Premium 4 mobile app
1st June 2014, 12:53 AM   |  #6  
Fiso's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 54
 
178 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by arcsuser

I have 2ghz and 5ghz.. Currently connected to 5ghz because its so much faster, it is at channel 153 and my 2ghz is always at auto.
All my devices are in 5ghz except for ps4, cant detect 5ghz.

Sent from my C6906 using XDA Premium 4 mobile app

Go 2ghz and this app to find best channel in your neighbourhood:

https://play.google.com/store/apps/d....wifi.analyzer

If that fails try flashing a different ROM and see what happens


yup owns Xperia Z1
Current Rom : CM11 with cwm as kernel
Bootloader: Unlocked

Also if I've helped you don't forget to hit THANKS - actions speak louder that words.
1st June 2014, 06:45 AM   |  #7  
arcsuser's Avatar
OP Senior Member
XperiaTZ City
Thanks Meter: 25
 
420 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I cant set to the best rated channel.. Whenever i check the channel after setting it its still at auto

Sent from my C6906 using XDA Premium 4 mobile app
4th June 2014, 08:13 AM   |  #9  
kentexcitebot's Avatar
Member
Thanks Meter: 13
 
99 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Alex Tan Hao Nam

maybe is clean master

Sent from my C6903 Xperia Z1 using Tapatalk

No.

Quote:
Originally Posted by arcsuser

I dont have any battery saving app except for the stamina and i have a clean master.. But i dont think it prevents it because tried to look for it in the and didnt see one

Does this happen to any other devices that are connected to your internet? If not, try changing your phone IP address by going to Settings > Wifi Connection > Hold down Network ( for example, xxx.xxx.x.192 to xxx.xxx.x.188). I'm almost certain this won't fix your problem, but just see if it does anything.
Last edited by kentexcitebot; 4th June 2014 at 08:17 AM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes