Prepare Your Build Machines: Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn Now Official

Today is an important day for any and all Linux enthusiasts. One of the … more

Track the Time You Waste on Social Media with Socials Addict

When you use your phone, you often don’t even realize how much time you … more

Document the Story of Your Social Life with 8tory

The different forms of social media are growing every day. It’s hard to imagine a day … more

Make Calling Your Loved Ones Easier and Cheaper this Diwali

Diwali, or Deepawali as some Indians call it, is the pride and joy of Indian … more
Post Reply

bad all around lag after 4.4.2 update

OP aflansburg

15th May 2014, 12:20 AM   |  #1  
aflansburg's Avatar
OP Member
Flag USAville
Thanks Meter: 2
 
58 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
After taking 4.4.2 update last night phone has massive lag. All apps are affected. Have done factory reset, cleared cache, Uninstalled and disabled various things. No luck. Anybody else experiencing. Phone is not rooted.
15th May 2014, 02:21 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 27
 
180 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
I would factory reset everything. Start fresh without apps . I've noticed on 4.4.2 leak nc2 I had some lag if I froze some of the Verizon apps unfreeze them and had no issues after. Hope that helps only thing I turned off was caller ID but I'm rooted so factory reset is easier for me

Sent from my SM-N900V using XDA Free mobile app
15th May 2014, 03:15 AM   |  #3  
aflansburg's Avatar
OP Member
Flag USAville
Thanks Meter: 2
 
58 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by manatti

I would factory reset everything. Start fresh without apps . I've noticed on 4.4.2 leak nc2 I had some lag if I froze some of the Verizon apps unfreeze them and had no issues after. Hope that helps only thing I turned off was caller ID but I'm rooted so factory reset is easier for m

Sent from my SM-N900V using XDA Free mobile app

Tried it. I had a brief few minutes lag free but then it came back.
15th May 2014, 07:29 AM   |  #4  
mutelight's Avatar
Senior Member
Flag SF Bay Area
Thanks Meter: 55
 
403 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by aflansburg

After taking 4.4.2 update last night phone has massive lag. All apps are affected. Have done factory reset, cleared cache, Uninstalled and disabled various things. No luck. Anybody else experiencing. Phone is not rooted.

Is this happening before all your apps restored, if you are restoring them? Or are they in the process of downloading and installing?
15th May 2014, 02:01 PM   |  #5  
aflansburg's Avatar
OP Member
Flag USAville
Thanks Meter: 2
 
58 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by mutelight

Is this happening before all your apps restored, if you are restoring them? Or are they in the process of downloading and installing?

Thanks for the reply. After the update it ran its little app optimization process and then begin installing various updates. I assumed lag was normal then, but after several hours was still getting the lag. Last night the lag decreased before I went to sleep, but this morning it is back. I have developer mode active and I have the CPU process overlay and the one item I see spiking with high CPU usage is the the kernel process kworker. Did I get a bad dose of kernel?
15th May 2014, 04:22 PM   |  #6  
mutelight's Avatar
Senior Member
Flag SF Bay Area
Thanks Meter: 55
 
403 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by aflansburg

Thanks for the reply. After the update it ran its little app optimization process and then begin installing various updates. I assumed lag was normal then, but after several hours was still getting the lag. Last night the lag decreased before I went to sleep, but this morning it is back. I have developer mode active and I have the CPU process overlay and the one item I see spiking with high CPU usage is the the kernel process kworker. Did I get a bad dose of kernel?

This is a thread that may have helpful information: https://forums.motorola.com/posts/6675cef7e3?page=4

The only thing I can think of is, if you want to try it, run a factory reset, do not restore any apps and see if things settle. It could be an app that is causing a conflict.
15th May 2014, 04:32 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
128 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
I know this may sound silly but take out your battery for about 30 seconds. I have this problem occasionally and when it occurs my phone is extremely hot. I have to shutdown... pull battery... and all is good until it happens again. Happens to me at least once a day.
17th May 2014, 06:11 AM   |  #8  
aflansburg's Avatar
OP Member
Flag USAville
Thanks Meter: 2
 
58 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Removed my Spigen s-view case and lag stopped almost immediately.
4th June 2014, 05:38 PM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 5
 
49 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by aflansburg

Removed my Spigen s-view case and lag stopped almost immediately.

Same problem here. All around lag from typing to within app use, terrible slowness plagued my device. Removing s-view case removes all noticeable lag immediately. Using Spigen s-view case as well.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
note 3 kitkat, note 3 kitkat lag, note 3 lag
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Verizon Galaxy Note 3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank