Don’t Fear Flashing with I Don’t Want You!

The XDA message boards are full of various modifications, with many of these helping … more

Quo Vadis, Open {Source, Standards, World}? w/ Jan Wildeboer – XDA:DevCon 2014

Open Source was a big topic at this years XDA:DevCon … more

Android 5.0 Leaked for the Samsung Galaxy Note 3

Android Lollipop is still making its way to many new devices. Firmware updates have been … more

Learn to Sync Files Between Android And PC with Unison

Dropbox and similar cloud services are great if youre planning to keep your files … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[GUIDE] S4 Proximity Sensor Fix (Blank Screen During Calls)

OP dagentooboy

4th June 2014, 10:51 PM   |  #1  
dagentooboy's Avatar
OP Senior Member
Flag Kansas
Thanks Meter: 136
 
516 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
I am trying to keep this guide in one place. It is a simple fix! Instructions here

Please post if it works for you!
The Following User Says Thank You to dagentooboy For This Useful Post: [ View ]
7th June 2014, 10:00 PM   |  #2  
apbms1's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
12 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Just done mine and it works perfectly now. Many thanks.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
9th June 2014, 08:46 PM   |  #3  
tommyW89's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
11 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
It dont work for me! Still stays black.

Skickat från min GT-I9505G via Tapatalk
9th June 2014, 09:00 PM   |  #4  
dagentooboy's Avatar
OP Senior Member
Flag Kansas
Thanks Meter: 136
 
516 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Quote:
Originally Posted by tommyW89

It dont work for me! Still stays black.

Skickat från min GT-I9505G via Tapatalk

What was the value before you applied the calibration?
9th June 2014, 11:03 PM   |  #5  
tommyW89's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
11 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Between 40-50

Skickat från min GT-I9505G via Tapatalk
10th June 2014, 02:27 PM   |  #6  
dagentooboy's Avatar
OP Senior Member
Flag Kansas
Thanks Meter: 136
 
516 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Quote:
Originally Posted by tommyW89

Between 40-50

Skickat från min GT-I9505G via Tapatalk

That's where mine was. Make sure you have root, get the permissions reset properly, and reboot to load the configuration. You can probably just copy and paste the commands in the OP (do su first and make sure you allow it).
15th June 2014, 06:02 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
This guide solve my problem.
I noticed about the problem when flashed AOSP based Rom. So, thinked it was a rom bug.
Then, flashed stock again and find the issue was still there.
After trying whit compressed air, and nothing changes, rooted my phone (again) and follow this guide, and proximity sensor is working again.
Thanks.

Enviado desde mi GT-I9500 mediante Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes