Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,728,048 Members 46,244 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Default contact saving location?

Tip us?
 
tal_be
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Feb 2011
Default [Q] Default contact saving location?

Hey.
I bought a new g2.
Im trying to save new contact and Ive seen that the default location is the phone.
Even when set to display only gmail contacts it stays the same location to phone.

I dont have root yet..

There is a solution?

Thanks!
 
Nasheich Xfiles
Old
#2  
Nasheich Xfiles's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1610
Posts: 1,654
Join Date: Aug 2012
Location: Jakarta Utara

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by tal_be View Post
Hey.
I bought a new g2.
Im trying to save new contact and Ive seen that the default location is the phone.
Even when set to display only gmail contacts it stays the same location to phone.

I dont have root yet..

There is a solution?

Thanks!
when you try to add contacts, set the phone location for saving it, should be 3 options, phone, simcard, and Google's account

Indonesian Developer

From Indonesia, to peoples around the world..


My Contributions on XDA
Roms, Guides, Apps, etc

Connect to me...
Facebook | Twitter | Instagram | Google+ | Github


 
tal_be
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Feb 2011
I mean I want the google option to be default.
 
michi491
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 170
Join Date: Apr 2008
Location: Paris
haven't found a solution yet
 
votinh
Old
#5  
votinh's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 417
Posts: 2,173
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by tal_be View Post
I mean I want the google option to be default.
Manually set to save in Google is the only way I know so far.
Default is convenient, yes, but I guess it's the way to go now.
Official CM10.1 Nightly @ 1000MHz NOOKcolor
Offiical CM11 KK Nightly on Kindle Fire 1st-Gen
Rooted Kindle Fire HD 8.9" w/ Nova Launcher
Virgin JB 4.3 on Sony Xperia Tablet Z
Stock ROM KK 4.4.2 on LG-D800

Virgin Samsung Galaxy Tab 2 10.1 - LOST
Slimbean 8.1 on Galaxy S2 i777 - LOST
 
diamond12
Old
(Last edited by diamond12; 5th March 2014 at 05:38 AM.) Reason: Added image (option again appears only once, after re-flashing to JB)
#6  
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 212
Join Date: Nov 2012
I have the T-Mobile D801. The 1st time I hit the (+) button to create a contact a menu came up asking me what I want the default storage to be. I haven't found a way to change this or get the menu to come up again.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	select.png
Views:	156
Size:	115.8 KB
ID:	2614018  
 
danielwoe
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jun 2014
I would be very happy if LG fixes this error in the next firmware version.
 
XxZombiePikachu
Old
#8  
XxZombiePikachu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1073
Posts: 2,137
Join Date: Jul 2013
Location: Aguada
on my d800 after adding a contact and changing location to gmail once, now whenever I add contacts it always default to gmail

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Pale Moon Browser Ported to Android

Having a wide choice of third party applications is one of the most beautiful things that Android has to … more

Partial Android Wear Source Uploaded to AOSP

2014 is certainly shaping up to be theyear of the wearables. And thanks to its innovative … more

Street Panorama Combines Google Maps and Street View into One App

Google Maps is a must have application forevery amateur world explorer. … more

XDA Behind the Scenes, Part 3

This is the last part of a series of articles that reveals some of the processes, technology, and systems that … more