Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,420 Members 37,875 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Weird Battery Drain

Tip us?
 
athar2222
Old
(Last edited by athar2222; 5th June 2014 at 08:14 AM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Apr 2013
Default Weird Battery Drain

Hello guys,
I am having a weird battery drain on my find 7a . Sometimes the battery drains normally , but sometimes it drains ridiculously fast. I have checked the "wake lock" but there is no app that is causing it. On the other hand the Android OS is eating up the battery in the abnormal drains. I think but am "not sure" it has something to do with Charging, because when i charge it with a normal charger the batterry drains normally. When i charge it with the VOOC charger, sometimes it drains normally sometimes it doesn't. Even the diagnostics with wakelock and CPU spy aren't helping.
I am on Color OS 1.2.01i.
 
athar2222
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by athar2222 View Post
Hello guys,
I am having a weird battery drain on my find 7a . Sometimes the battery drains normally , but sometimes it drains ridiculously fast. I have checked the "wake lock" but there is no app that is causing it. On the other hand the Android OS is eating up the battery in the abnormal drains. I think but am "not sure" it has something to do with Charging, because when i charge it with a normal charger the batterry drains normally. When i charge it with the VOOC charger, sometimes it drains normally sometimes it doesn't. Even the diagnostics with wakelock and CPU spy aren't helping.
I am on Color OS 1.2.01i.
An update... i looked it up on the internet and have found out that Android OS is draining battery, ONLY when connected to specific WIFI. Anyone knows how to solve this issue?
 
Mr Davo
Old
#3  
Mr Davo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 14
Posts: 112
Join Date: May 2010
Location: Melbourne
Dump Color OS - go back to stock. Test for high temps then. I suspect that you're CPU isn't correctly clocked, or that an IRQ is 'held' high.

Sent by me
ROM: ViperXL


"Sense 5 has arrived!"

A useful tutorial which explains Installing a custom ROM on the Motorola Defy Using Windows 7 in great detail.
The Following User Says Thank You to Mr Davo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes