Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

GPE OTA flashing problems

OP supahdaniel

7th June 2014, 02:25 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
This is the error I get when I try to flash 4.4.3 in TWRP:
script aborted: file_getprop: failed to stat "/system/build.prop": No such file or directory
file_getprop: failed to stat "/system/build.prop": No such file or directory
I:Legacy property environment disabled.
E:Error executing updater binary in zip '/sdcard/ROM/690c696fc4ad38107536cc3a32f262f5d18d8073.OTA_M8_UL _K44_STOCK_UI_MR_Google_WWE_2.10.1700.4-1.16.1700.16_release_378258.zip'
Error flashing zip '/sdcard/ROM/690c696fc4ad38107536cc3a32f262f5d18d8073.OTA_M8_UL _K44_STOCK_UI_MR_Google_WWE_2.10.1700.4-1.16.1700.16_release_378258.zip'
Updating partition details...
Thanks in advance for any help
7th June 2014, 02:31 AM   |  #2  
an0ther's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 217
 
594 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by supahdaniel

This is the error I get when I try to flash 4.4.3 in TWRP:

script aborted: file_getprop: failed to stat "/system/build.prop": No such file or directory
file_getprop: failed to stat "/system/build.prop": No such file or directory
I:Legacy property environment disabled.
E:Error executing updater binary in zip '/sdcard/ROM/690c696fc4ad38107536cc3a32f262f5d18d8073.OTA_M8_UL _K44_STOCK_UI_MR_Google_WWE_2.10.1700.4-1.16.1700.16_release_378258.zip'
Error flashing zip '/sdcard/ROM/690c696fc4ad38107536cc3a32f262f5d18d8073.OTA_M8_UL _K44_STOCK_UI_MR_Google_WWE_2.10.1700.4-1.16.1700.16_release_378258.zip'
Updating partition details...
Thanks in advance for any help

Did you try
fastboot erase cache
The Following User Says Thank You to an0ther For This Useful Post: [ View ]
7th June 2014, 02:37 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by an0ther

Did you try
fastboot erase cache

I wiped cache/dalvik in TWRP and it didn't help.

Should I flash systemroot.img (that was extracted from the rooted RUU file) through adb to restore the default /system/ directory? (not sure if that even works)
7th June 2014, 02:52 AM   |  #4  
an0ther's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 217
 
594 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by supahdaniel

I wiped cache/dalvik in TWRP and it didn't help.

Should I flash systemroot.img (that was extracted from the rooted RUU file) through adb to restore the default /system/ directory? (not sure if that even works)

I would try "fastboot erase cache" from hboot. Most of the time twrp is giving errors, this will fix it
The Following User Says Thank You to an0ther For This Useful Post: [ View ]
7th June 2014, 03:06 AM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by an0ther

I would try "fastboot erase cache" from hboot. Most of the time twrp is giving errors, this will fix it

I tried and it didn't work
7th June 2014, 03:08 AM   |  #6  
an0ther's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 217
 
594 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by supahdaniel

I tried and it didn't work

You could try philz, or flash stock recovery and try to take the update?
The Following User Says Thank You to an0ther For This Useful Post: [ View ]
7th June 2014, 03:20 AM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by an0ther

You could try philz, or flash stock recovery and try to take the update?

I flashed stock recovery but how do I flash the update from there? my computer doesn't see it on adb when it's on stock recovery?

Also, sorry about my noobish questions
7th June 2014, 03:27 AM   |  #8  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by an0ther

You could try philz, or flash stock recovery and try to take the update?

also, whenever I go into stock recovery I seem to be staying at a black screen

EDIT

Needed to erase cache again.

After that I was able to flash the update through stock recovery. I did lose root though.
Last edited by supahdaniel; 7th June 2014 at 04:25 AM.
7th June 2014, 04:22 AM   |  #9  
Android The Greek's Avatar
Senior Member
Flag Pottstown
Thanks Meter: 356
 
1,272 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Quote:
Originally Posted by supahdaniel

I flashed stock recovery but how do I flash the update from there? my computer doesn't see it on adb when it's on stock recovery?

Also, sorry about my noobish questions

Update from sd in recovery if you put the ota in the right folder.

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to Android The Greek For This Useful Post: [ View ]
7th June 2014, 04:26 AM   |  #10  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Android The Greek

Update from sd in recovery if you put the ota in the right folder.

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app

That's what I did, thanks!

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
flashing, gpe, htcm8, ruu, twrp
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes