Post Reply

Gallery and Google Photos not playing nice!

OP itzjonjon69

7th June 2014, 03:35 AM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Tempe, AZ
Thanks Meter: 25
 
342 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
Guys I've been taking pictures with the HTC camera and editing them with Google photos just fine, but now whenever I go to edit and save I get a message "unable to save photo edits" no matter what I do. Tried uninstalling Google+ as well but no luck. When I take pics with the Google Camera it works fine.

EDIT: so I took a picture and opened it with gallery saved it and opened it with Google Photos and now it works again. BUT all the older pics I took cannot be edited and I still get the "unable to save photo edits" Wtf....
Last edited by itzjonjon69; 7th June 2014 at 03:44 AM.
7th June 2014, 07:59 AM   |  #2  
BerndM14's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 334
 
918 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by itzjonjon69

Guys I've been taking pictures with the HTC camera and editing them with Google photos just fine, but now whenever I go to edit and save I get a message "unable to save photo edits" no matter what I do. Tried uninstalling Google+ as well but no luck. When I take pics with the Google Camera it works fine.

EDIT: so I took a picture and opened it with gallery saved it and opened it with Google Photos and now it works again. BUT all the older pics I took cannot be edited and I still get the "unable to save photo edits" Wtf....

I recall similar problems earlier this year too with the Nexus 5 or any other device. The solution that they came up with was to clear the cache of Google+, force close the Google+ app and then uninstall it, go to playstore again and reinstall it.

Don't know if it'll still work.

There are threads somewhere on xda with similar problems, might want to search for it though.

Let us know if it works, damn Google+, first this nonsense and now it's a battery hogger as well

---------- Post added at 08:59 AM ---------- Previous post was at 08:54 AM ----------

This thread discussed the issue and then gave a link to another xda thread in which they gave a link to the solution discussion where they said to force close, uninstall, reinstall like I mentioned in my first post too.

Don't know if it still works though, should though as some of the replies on that discussion came as recently as May of this year so...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in One (M8) Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank