Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,086 Members 54,624 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[ROOT][CWM][GAPPS][GIONEE ELIFE E7]Root GiONEE Elife E7 VERY EASILY

Tip us?
 
Ravikirancg
Old
#21  
Ravikirancg's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1002
Posts: 688
Join Date: May 2012
Location: Bangalore
Quote:
Originally Posted by yasirmujtaba View Post
i think you cant...

vroot uses different binary ......it will not work with supersu.........

but you can check and reply
well, once you have a superuser and its binary in place, you can just install a new one from store, then, if you just grant su permissions to the new app, it should automatically replace the older binary with its own. so in theory at least, there should be no problems.
 
yasirmujtaba
Old
#22  
yasirmujtaba's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 264
Posts: 741
Join Date: Feb 2012
Location: Mahoba-A little Town
Quote:
Originally Posted by Ravikirancg View Post
well, once you have a superuser and its binary in place, you can just install a new one from store, then, if you just grant su permissions to the new app, it should automatically replace the older binary with its own. so in theory at least, there should be no problems.
Binary Of Super User And The Tool Used In Vroo (Kinguser)is Different I tried It In E7 Too But No Luck
Guides:-
Rooting Guide For Gionee Elife E7
My Devices-Nokia 3315>SE W200i>W350i>Moto Rokr E6>Spice Mi-350n>Xolo A700>Q800>Elife E7
 
Ravikirancg
Old
#23  
Ravikirancg's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1002
Posts: 688
Join Date: May 2012
Location: Bangalore
Quote:
Originally Posted by yasirmujtaba View Post
Binary Of Super User And The Tool Used In Vroo (Kinguser)is Different I tried It In E7 Too But No Luck
I know that. what I said was once you give root permission to supersu, it will replace the original binary with its own.
 
sanchitd5
Old
#24  
sanchitd5's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 14
Posts: 25
Join Date: Apr 2014
Location: Ambala
Quote:
Originally Posted by yasirmujtaba View Post
Finally a stable method to root GiONEE Elife E7 16/32GB Models.....

This Method Worked On My E7/16GB And Confirmed Working On 32GB Too
I Am Not Responsible If You Turn Your Phone Into Brick


Shuame Not Working ??????????????? No Probz

Prerequesties
*USB debugging must be turned on
*USB Drivers Must be Installed(Use Pda-Net To Install Drivers)

Method

1-Download And Install Pda Net...
http://pdanet.co/bin/PdaNetA4150.exe
2-Open pda net and install drivers by following the onsreen instuctions
3-Download Vroot from the below link
http://www.mgyun.com/en/GetVRoot
4-Open The Vroot App and connect you phone it will start detecting it
5-Click On root button
Whoa You Are Rooted
No Lagging Problem On the latest version of Vroot.......................[/I]

Follow These Steps To Install CWM.........(All Credits Goes To @NHS2008 and need rom)
  1. Downlaod Recovery From Here And Place It Somewhere In Phone Memory.
  2. Download "Recovery Tools" From Play Store Or From "Here"
  3. Install Recovery Tools And Open It.
  4. Give It Root Permissions And Select Flash Recovery.
  5. Select Other From Storage>(Navigate To The Downloaded Recovery)>Select "recovery_gnE7.img"
  6. A Pop-Up Will Appear -"Choosing recovery_gnE7.img. Are You sure?>Select "Yes,please" >Flashing >Reboot To Recovery
  7. And Bingo You Have "Chinese CWM Installed
Video Tutorial

Video Guide To Flash Gapps To Avail Play Store On Chinese Variant Of E7 16/32GB

Gapps
Any way to root E7mini???

 
jatin_a
Old
#25  
jatin_a's Avatar
Member
Thanks Meter 12
Posts: 52
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by sanchitd5 View Post
Any way to root E7mini???
Use Framaroot app. Google it. It will definitely root it.

Sent from my E7 using XDA Premium 4 mobile app
 
shtresatu
Old
#26  
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 200
Join Date: Oct 2010
Location: always on the run
Quote:
Originally Posted by jatin_a View Post
Use Framaroot app. Google it. It will definitely root it.

Sent from my E7 using XDA Premium 4 mobile app
framaroot does not work on e7 mini. Vroot doesn't work also.... kind a sad...
 
dhirajranger
Old
#27  
Member
Thanks Meter 13
Posts: 95
Join Date: May 2013
Location: Indore
Quote:
Originally Posted by shtresatu View Post
framaroot does not work on e7 mini. Vroot doesn't work also.... kind a sad...
Tru shaume

Sent from my E7 using Tapatalk
 
yasirmujtaba
Old
#28  
yasirmujtaba's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 264
Posts: 741
Join Date: Feb 2012
Location: Mahoba-A little Town
Quote:
Originally Posted by shtresatu View Post
framaroot does not work on e7 mini. Vroot doesn't work also.... kind a sad...
i personally rooted it with framaroot

please use latest variant..........
Guides:-
Rooting Guide For Gionee Elife E7
My Devices-Nokia 3315>SE W200i>W350i>Moto Rokr E6>Spice Mi-350n>Xolo A700>Q800>Elife E7
 
shtresatu
Old
#29  
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 200
Join Date: Oct 2010
Location: always on the run
Finally rooted it with framaroot, latest version. Supersu app is there somewere, but not in app list. Works, but if I wanna open it, I must enter in app store to open it from there. Not a big deal though.
Thx everyone

Trimis de pe al meu P7_Xtreme folosind Tapatalk
 
jatin_a
Old
#30  
jatin_a's Avatar
Member
Thanks Meter 12
Posts: 52
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by shtresatu View Post
Finally rooted it with framaroot, latest version. Supersu app is there somewere, but not in app list. Works, but if I wanna open it, I must enter in app store to open it from there. Not a big deal though.
Thx everyone

Trimis de pe al meu P7_Xtreme folosind Tapatalk
I knew Framaroot will do the needful. Mostly all mediatek devices can be rooted using that app.

Sent from my E7 using XDA Premium 4 mobile app

The Following User Says Thank You to jatin_a For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes