Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,130 Members 52,721 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Straight Talk At&t Apn Settings?

Tip us?
 
MindArchr
Old
#21  
MindArchr's Avatar
Member
Thanks Meter 16
Posts: 56
Join Date: May 2011
Location: Los Angeles, CA

 
DONATE TO ME
Question quick question

when you tried gosms and handcent, did you input the mms settings directly in the app as well (in the individual app settings) in addition to the standard APN settings?
 
Bajanman
Old
#22  
Bajanman's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 4724
Posts: 5,406
Join Date: Jun 2009
Location: Los Angeles Ca.

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by DanRyan85 View Post
Here we are...

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using XDA Premium 4 mobile app
Well your definitely on 4.3 bootloader with 4.3 firmware!! Just wondering what's stopping you from receiving your mms msg's??
I'd try tinkering with the apn setting again by change a# here and there. on the ports etc.


Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using Tapatalk
I CAN'T PROMISE to fix all your problems but I CAN PROMISEyou won't face them alone.


Rom I'm using with zero issues...
[4.4.2]DN3 V5(Ditto Note 3)

 
rogersb11
Old
#23  
rogersb11's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 774
Posts: 551
Join Date: Nov 2013
Location: Indianapolis
Quote:
Originally Posted by DanRyan85 View Post
Okay messing around I have half working MMS. I can send pictures, but I still can't receive them. I am going to post my settings and am hoping this insight will shed some light on this problem.

Apn: tfdata
Proxy: not set
Port: not set
Username: not set
Password: not set
Server: not set
MMSC: http:// mms-tf.net
MMS Proxy: Mms3.tracfone.com
MMS port: not set
MCC: 310
MNC: 410
Authentication: none
Apn type: default, supl, MMS
Bearer: unspecified
MVN: none

Again it receives notice of the MMS and attempts to download it...and then fails

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using XDA Premium 4 mobile app
These are really close. I have ST as well but mine are slightly different. First get rid of the capital M under proxy. Still need it but lower case. MMS port should be set to 80 and apn type needs to be empty. everything else is correct
 
DanRyan85
Old
#24  
DanRyan85's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 139
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by rogersb11 View Post
These are really close. I have ST as well but mine are slightly different. First get rid of the capital M under proxy. Still need it but lower case. MMS port should be set to 80 and apn type needs to be empty. everything else is correct
Thanks, Rogersb11. The cap M was a typo. And I tried the other 2 changes and still the same. I'm going to reset the phone next I think, unless I get another suggestion. All worked briefly when we first got ST and then receiving MMS stopped randomly after a few days. Very strange but maybe a reset might help put something back the way it was I'm not aware of. I know 2 phone calls to ST hasn't helped anything! Lol

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using XDA Premium 4 mobile app
 
DanRyan85
Old
#25  
DanRyan85's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 139
Join Date: Feb 2012
I thought I would let everyone know the end of the story. My wife's MMS works now both sending and receiving. Now for the other shoe. I have no idea why after over 30 days without it. The only thing I can think is that it was something on Straight Talks end. We never found any magic Apn settings just using the ones they originally gave except now it works...I can only assume we made enough noise after a month of calls that somebody got there head out of you know where and fixed it. I'm sorry I can't post any revelations here because I know others are in that boat, but that's what happened.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using XDA Premium 4 mobile app
 
optimusv45
Old
#26  
optimusv45's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 107
Posts: 780
Join Date: Jan 2012
Location: Huntington, WV
You need value 80 for Port. I use straight talk too. And clean your Internet app cache
 
WtfAndroiD007
Old
#27  
WtfAndroiD007's Avatar
Member
Thanks Meter 1
Posts: 43
Join Date: Aug 2012
Location: Oklahoma City
Unhappy No LTE

Hey guys....just flashed Jedi X2 4.3 on my note II AT&T variant. I've tried several APNs but can only seem to get HSDPA. Any ideas? Thx.
Galay NOTE II i317
SkyNote 8.2 Rom
Devil Kernel
Galaxy SII SkyRocket
Stock Root Aromafied (Debloated)
Those who insist on walking about in the dark should not complain about their many bruises.....

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...