Bring Back LTE on the Google Nexus 4 Running Lollipop

One of the predecessors of the latest, largest, and greatest Gooogle Nexus 6(theGoogle … more

Google Maps, My Maps, YouTube, Androidify, Slides, Music Updated–Here’s What’s New

In the last few weeks, Google has been … more

SuperSU BETA: Root Android Lollipop on Stock Kernel

Up until now, if you wanted to get root on Android 5.0, you needed to flash a modified … more

Android App Review: Get Amaze with Material Design – XDA TV

Material Design is all the buzz in the Android world right now. Android 5.0 … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Problem sending emails

OP Acaibowl

5th June 2014, 09:01 AM   |  #1  
Acaibowl's Avatar
OP Senior Member
Seattle
Thanks Meter: 23
 
138 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
I use Yahoo mail and it's configured on the stock mail app. Sometimes I get a notification that says the email has failed to send.
I try to resend it but it doesn't work.
The solutions:
1- Turn on WiFi.
2- Turn Airplane Mode on and off. By doing this it seems that I "wake up" T-Mobile data conection.

I had problems with Yahoo Mail in the past where I could not log in when using T-Mobile's data but it worked fine when using Wifi.
Using Yahoo Mail app worked flawlessly on both Wifi or carrier's data.

I am wondering if it's an Yahoo thing or it's the mail app or T-Mobile.
Is anyone having the same problem ?

Sent from my SM-N900T using Tapatalk
5th June 2014, 03:55 PM   |  #2  
Member
Flag NYC, NY
Thanks Meter: 3
 
47 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
Quote:
Originally Posted by Acaibowl

I use Yahoo mail and it's configured on the stock mail app. Sometimes I get a notification that says the email has failed to send.
I try to resend it but it doesn't work.
The solutions:
1- Turn on WiFi.
2- Turn Airplane Mode on and off. By doing this it seems that I "wake up" T-Mobile data conection.

I had problems with Yahoo Mail in the past where I could not log in when using T-Mobile's data but it worked fine when using Wifi.
Using Yahoo Mail app worked flawlessly on both Wifi or carrier's data.

I am wondering if it's an Yahoo thing or it's the mail app or T-Mobile.
Is anyone having the same problem ?

Sent from my SM-N900T using Tapatalk


It's a data problem. LOTS of us are having it.
We're losing data connection so emails, texts, internet connection,etc. are all affected, unfortunately. Have you upgraded to NE6? Supposedly that helps some people but it hasn't helped me.
5th June 2014, 04:53 PM   |  #3  
Acaibowl's Avatar
OP Senior Member
Seattle
Thanks Meter: 23
 
138 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
Quote:
Originally Posted by digitalfreaknyc

It's a data problem. LOTS of us are having it.
We're losing data connection so emails, texts, internet connection,etc. are all affected, unfortunately. Have you upgraded to NE6? Supposedly that helps some people but it hasn't helped me.

NE6 ?

Sent from my SM-N900T using Tapatalk
5th June 2014, 04:56 PM   |  #4  
Member
Flag NYC, NY
Thanks Meter: 3
 
47 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
Quote:
Originally Posted by Acaibowl

NE6 ?

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

The new firmware.
5th June 2014, 06:13 PM   |  #5  
Acaibowl's Avatar
OP Senior Member
Seattle
Thanks Meter: 23
 
138 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
Quote:
Originally Posted by digitalfreaknyc

The new firmware.

My phone is updated so I guess I have the newest firmware and apparently it didn't fix the problem.
5th June 2014, 06:17 PM   |  #6  
Member
Flag NYC, NY
Thanks Meter: 3
 
47 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
Quote:
Originally Posted by Acaibowl

NE6 ?

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

Quote:
Originally Posted by Acaibowl

My phone is updated so I guess I have the newest firmware and apparently it didn't fix the problem.

You updated in the last week?
5th June 2014, 06:43 PM   |  #7  
Acaibowl's Avatar
OP Senior Member
Seattle
Thanks Meter: 23
 
138 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
Quote:
Originally Posted by digitalfreaknyc

You updated in the last week?

No. Since I bought the phone there wasn't any update available and when I run software update it says my phone is updated.
5th June 2014, 08:42 PM   |  #8  
mahanddeem's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 124
 
1,207 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Connect to Kies3 using your PC and you'll get the newest update, UVU1ANE6
6th June 2014, 04:22 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 26
 
254 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
I had this issue, it has to do with the POP settings. Don't do this, but this is what happened.

I couldn't send emails, I removed my email account and attempted to add it again, failed horribly. Wouldn't let me, kept saying unsafe connection. So I entered in the POP3 settings manually, and suddenly all my folders created disappeared, leaving me with just inbox and sent. It mixed all my spam in with my real mail, which was a horrible experience.

Then I changed the settings to IMAP. Fixed it and works perfectly now.


https://help.yahoo.com/kb/mobile-mai...s-sln4075.html

Sent from my SM-G900T using XDA Free mobile app
8th June 2014, 09:27 AM   |  #10  
Acaibowl's Avatar
OP Senior Member
Seattle
Thanks Meter: 23
 
138 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
Quote:
Originally Posted by bubblebuddyi

I had this issue, it has to do with the POP settings. Don't do this, but this is what happened.

I couldn't send emails, I removed my email account and attempted to add it again, failed horribly. Wouldn't let me, kept saying unsafe connection. So I entered in the POP3 settings manually, and suddenly all my folders created disappeared, leaving me with just inbox and sent. It mixed all my spam in with my real mail, which was a horrible experience.

Then I changed the settings to IMAP. Fixed it and works perfectly now.


https://help.yahoo.com/kb/mobile-mai...s-sln4075.html

Sent from my SM-G900T using XDA Free mobile app

Dude, nobody uses POP. The problems I described was using IMAP.

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes