Mural Watchface Brings 500px to Android Wear

On a traditional watch, you can’t really do too much to change its appearance once … more

Android 5.0 Favorite Features, Release November 3rd? – XDA TV

Google Confirms Android 5.0 Lollipop for November 3rd! That and much more … more

Prepare Your Build Machines: Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn Now Official

Today is an important day for any and all Linux enthusiasts. One of the … more

Track the Time You Waste on Social Media with Socials Addict

When you use your phone, you often don’t even realize how much time you … more
Post Reply

[q] sprint htc one bad esn urgent reply if possible

OP BONNIE_62-10

23rd May 2014, 02:51 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 0
 
26 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Hi guys,

I am on the verge of purchasing an HTC one which is on the Sprint Carrier and has a bad ESN.

I was wondering if would be possible to convert this phone into a google play edition and use it on GSM networks outside the USA.

I would appreciate it if someone can help me here.

Thanks and Regards,

Bonnie
23rd May 2014, 03:08 PM   |  #2  
eXplicit815's Avatar
Senior Member
Flag Apopka, FL
Thanks Meter: 1,205
 
2,485 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by BONNIE_62-10

Hi guys,

I am on the verge of purchasing an HTC one which is on the Sprint Carrier and has a bad ESN.

I was wondering if would be possible to convert this phone into a google play edition and use it on GSM networks outside the USA.

I would appreciate it if someone can help me here.

Thanks and Regards,

Bonnie

I think the only thing that a Bad ESN will prevent is use on Sprint. As far as SIM unlocking, and GPe ROMs, I don't know much about the process.
23rd May 2014, 03:11 PM   |  #3  
Senior Member
Flag American Canyon
Thanks Meter: 338
 
746 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by BONNIE_62-10

Hi guys,

I am on the verge of purchasing an HTC one which is on the Sprint Carrier and has a bad ESN.

I was wondering if would be possible to convert this phone into a google play edition and use it on GSM networks outside the USA.

I would appreciate it if someone can help me here.

Thanks and Regards,

Bonnie

No you need an actual GSM phone to effectively do this.
23rd May 2014, 03:12 PM   |  #4  
OP Junior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 0
 
26 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Quote:
Originally Posted by eXplicit815

I think the only thing that a Bad ESN will prevent is use on Sprint. As far as SIM unlocking, and GPe ROMs, I don't know much about the process.

Thank you for the prompt reply. But without being unable to convert it to a GPE and use it on GSM network it will be pointless in me getting it. Can you please ask someone you know?
23rd May 2014, 08:34 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 278
 
1,304 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by BONNIE_62-10

Thank you for the prompt reply. But without being unable to convert it to a GPE and use it on GSM network it will be pointless in me getting it. Can you please ask someone you know?

The phone can be used on gsm you just have to SIM unlock. As far as effectiveness of using gsm will depend on the carrier and which frequencies it uses. Converting is impossible because the official GPE is only gsm and has different partitions. You can however use a GPE Rom

Sent from my HTCONE using Tapatalk
25th May 2014, 11:06 PM   |  #6  
bombo_b's Avatar
Member
Flag Port-au-prince
Thanks Meter: 18
 
85 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
I am actually using a bad ESN sprint M7 and I live in the Caribbean on a gsm network(digicel) No issues so far. I have 4g data speed.
8th June 2014, 06:54 PM   |  #7  
twill1987's Avatar
Member
Thanks Meter: 12
 
71 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
My bootloader is unlocked with H-Boot 1.56, I'm S-off, rooted and TWRP recovery. I'm on the 6th rom I've flashed (Tried CM 11 Nightly, CM 10 Snapshot, Stock Deodexed rooted 4.1.2, 4.4.2, MIUI, Viper Rom) and I've been working on this device for about 48 hours non-stop. I am NEED of assistance if ANYONE can offer it,

Is your device also locked to another account on Sprint with the bad ESN? I've got a Sprint HTC one I've performed the Sim Unlock attempting to use my T-Mobile sim, but it will only allow Emergency Calls. No text, no voice and no data. I've gone into the *#*#4636#*#* service menu and changed the settings to WCDMA, but NO dice. Searched for service and nothing appears, just a blank screen! I've even attempted to change RUIM settings in DFSCDMA Tool. I have changed the radio around about 5 different times with NO fix. I have searched high and low on these forums and haven't found anyone that can help me.
Last edited by twill1987; 8th June 2014 at 06:59 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes