Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,781 Members 47,541 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Power Line Communication

Tip us?
 
ask5868
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Apr 2014
Default Power Line Communication

I ve got a plc adapter of d-link(DHP-P306 ).Ι had a successful internet connection in three different rooms.Suddenly.i lost connection and since then I am randomly connected,except for the pc that is in the same room with the router.I ve set up the adapters through a process that i found in various websites(pushed the safety button to synchronize adapters).But still i ve got problem( Huston)!! Is there any hint?
 
ask5868
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Apr 2014
any thoughts?
 
mauchito
Old
#3  
mauchito's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 57
Posts: 260
Join Date: Sep 2013
Hi buddy

Actually I had a similar problem, and then I noticed that the PLC from D-Link have a power saver mode that, if you don't use it for a certain amount of time (mine is 5 minutes) it will cut the internet connection. For me, 5 minutes is the most moronic thing they could have done, so whenever I don't use the internet for 5 minutes, it closes the connection, even if I'm logged in my PS3 session, it just stop working. I have noticed that this is in various d-link models, maybe that's the same issue with yours?
 
ask5868
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by mauchito View Post
Hi buddy

Actually I had a similar problem, and then I noticed that the PLC from D-Link have a power saver mode that, if you don't use it for a certain amount of time (mine is 5 minutes) it will cut the internet connection. For me, 5 minutes is the most moronic thing they could have done, so whenever I don't use the internet for 5 minutes, it closes the connection, even if I'm logged in my PS3 session, it just stop working. I have noticed that this is in various d-link models, maybe that's the same issue with yours?
is it feasible to deactivate this option?i don know if thats the same problem because so far i had no disconnections.. :/
 
ask5868
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by ask5868 View Post
is it feasible to deactivate this option?i don know if thats the same problem because so far i had no disconnections.. :/
what is more..i turn on my computer that is connected to a plc adapter.i have an internet connection.if another computer,that is in another room,turns on then i lose my connection.its like the other pc "steals" my connection's power.

another incident,if i remove the laptop's plug and i use only the battery then i can be connected.like there is not enough power for energy and sign transmission simultaneously.

any idea for causes and solutions??
 
ask5868
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Apr 2014
some idea?
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Jair Player with a Major Update–Here’s What’s New!

Back in May, we talked a bit aboutJair Player, a nice looking music … more

Paid Android App Developers Will Soon Have to Provide Physical Address

Google has now changed its policies regarding paid app developers. … more

Windows Developers Rejoice! Dev Program’s $99 Yearly Fee is No More!

Microsoft rule in the mobile market, much like the giant dinosaurs … more

Add the Xperia Z2 Lock Screen to Your Favorite KitKat ROM

Almost every OEM adds its own unique flair to their stock firmwares. While some of … more