Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,769,248 Members 39,266 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Is it safe to install over stock rom with Safestrap 3.73

Tip us?
 
Razzeh
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jun 2014
Default [Q] Is it safe to install over stock rom with Safestrap 3.73

Hello

I just wanted to make myself sure in this regard, since it really strikes my nerves when I see half of the device memory stuck on the horrible, godawfully slow stock rom.

Is it safe to install over stock rom? I've seem instructions how to do it on the RAZR forum ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2538427 ), but I'm unsure how similar these two phones are. Would these instructions work for Droid 4?

cya
Raziel-chan
 
sd_shadow
Old
#2  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1317
Posts: 3,562
Join Date: Sep 2011
Location: South Dakota

 
DONATE TO ME
Yes it's safe, good idea to backup stock first though.

Sent from my Amazon OtterX using Tapatalk
No support via PM! Please ask in a public thread, that's what the forums are for.
Notify me by Posting @sd_shadow in thread I'll help you as much as I can...
Always in motion is the future
 
Razzeh
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by sd_shadow View Post
Yes it's safe, good idea to backup stock first though.

Sent from my Amazon OtterX using Tapatalk
Thanks

Seems to have worked fine, but it also seems that the stock system partition is laughably small... CM11 installs fine, but the full stock gapps are too big. Is there a way to resize the stock partition?

cya
Raziel-chan
 
sd_shadow
Old
#4  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1317
Posts: 3,562
Join Date: Sep 2011
Location: South Dakota

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Razzeh View Post
Thanks

Seems to have worked fine, but it also seems that the stock system partition is laughably small... CM11 installs fine, but the full stock gapps are too big. Is there a way to resize the stock partition?

cya
Raziel-chan
can not resize stock partition, but can use other Gapps, like [GAPPS][4.4.x/4.3.x] OFFICIAL Up-to-Date PA-GOOGLE APPS (All ROM's) [2014-06-08]
No support via PM! Please ask in a public thread, that's what the forums are for.
Notify me by Posting @sd_shadow in thread I'll help you as much as I can...
Always in motion is the future
 
Razzeh
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jun 2014
Actually, these are the ones I'm using, but the Stock package is too big... Don't want to lose some of the apps, and I have a working CM11 in slot 1 with everything installed, so I guess I'll try installing something smaller, like SlimKAT, to the stock slot.

Thanks anyway.

cya
Raziel-chan
 
sd_shadow
Old
#6  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1317
Posts: 3,562
Join Date: Sep 2011
Location: South Dakota

 
DONATE TO ME
Most of the google apps are available on google play store .
Can use titanium backup pro to move, system apps and user apps to SD card, to make room.

Sent from my Amazon OtterX using Tapatalk
No support via PM! Please ask in a public thread, that's what the forums are for.
Notify me by Posting @sd_shadow in thread I'll help you as much as I can...
Always in motion is the future
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Google Glass XE20.1 Update Brings Improved Contacts, Head Nudge, New Cards and Commands

Ever since Google unveiled Android Wear earlier this … more

Remote Control Your Android Device with Monitordroid

The Android OS showsgreat potential in many areas. One of most interesting things that … more

Intel Partners with Unity to Support Android on Intel-Based Devices

Intel, largely known for their long-standing reputation as the king of … more

Device Review: Samsung Gear Live

Recently, Google announced Android Wear to the world. Android Wear is the Android-based initiative from … more