Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Telstra Branded Z1 problems :/

OP Darkfleet

4th June 2014, 07:55 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Firstly I rooted the phone by downgrading it unlocking bootloader etc. then upgraded to a newer firmware. I then went back to root it again, and tried to then install iHackers v 4.1

It seemed to have installed, but no matter what kernel i use for it, something has been wrong, either the IMEI get cleared from the phone, or it wont boot at all and wont even let me enter any of the recoveries apart from twrp. my flashtool throws this error every time i try to flash certain ftfs
Code:
05/021/2014 03:21:37 - INFO  - Preparing files for flashing
05/021/2014 03:21:38 - ERROR - 1
05/021/2014 03:21:38 - INFO  - Cannot open bundle. Flash operation canceled
I just want to be able to run the newest clean android rom (aosp style), or closest thing to (with sony apps) which iHackers seemed to be able to provide, or cyanogenmod.

Could someone please tell me how to go about doing what is required, from beginning (as the phone was bought) to end (rooted cyanogen or something of the sort), because im just getting more and more annoyed haha, this phone is nothing like my old htc wildfire and htc velocity :/
4th June 2014, 08:34 PM   |  #2  
gregbradley's Avatar
Forum Moderator
Flag Manchester
Thanks Meter: 4,556
 
10,001 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
If you have unlocked the bootloader then

1) download the update.zip of the rom you want to flash
2) extract boot.img and flash it
3) Enter recovery and flash the update.zip
4) follow any other rom specific install instructions you will find on the OP


EDIT

error 1 on flashtool means you need to upgrade flashtool
4th June 2014, 08:38 PM   |  #3  
Junior Member
Flag Adelaide
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by gregbradley

If you have unlocked the bootloader then

1) download the update.zip of the rom you want to flash
2) extract boot.img and flash it
3) Enter recovery and flash the update.zip
4) follow any other rom specific install instructions you will find on the OP


EDIT

error 1 on flashtool means you need to upgrade flashtool


I've tried those things, but ill do it all again.

I've tried the newest version of flashtool, older versions, and im finally trying 0.9.15.0 because that is what another post said had to be used for the bootbundle. Ehm who knows. I guess i'll just keep trying till its all working good. Telstra finally updated to .757 yesterday, and im downloading it right now to test if thats going to be any better than what it has been so far.
4th June 2014, 08:40 PM   |  #4  
gregbradley's Avatar
Forum Moderator
Flag Manchester
Thanks Meter: 4,556
 
10,001 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Tradie

I've tried those things, but ill do it all again.

I've tried the newest version of flashtool, older versions, and im finally trying 0.9.15.0 because that is what another post said had to be used for the bootbundle. Ehm who knows. I guess i'll just keep trying till its all working good. Telstra finally updated to .757 yesterday, and im downloading it right now to test if thats going to be any better than what it has been so far.

use the latest version 0.9.16.0

Why are you flashing a FTF? I never said to do that, flash the boot.img extracted from the update.zip using fastboot
9th June 2014, 04:43 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
So I finally ended up with rooted .757 and tried to install ihackers by fastboot flashing the boot.img then booting to recovery (Philz) and installing the aroma version. it failed miserably by going into a boot loop at the boot logo.
I'm currently working my way back to rooted .757 because i forgot to make a backup -_- stupid I know but I was tired and keen to try iHackers.

What could I be doing wrong?
9th June 2014, 05:59 PM   |  #6  
eclyptos's Avatar
Senior Member
Planet Earth
Thanks Meter: 617
 
2,984 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by Darkfleet


What could I be doing wrong?

We don't know, probably wrong sequence or you skipped a step or even rebooted when you shouldn't. Just repeat all the steps and follow the instructions, if you do that there will be no problem at all.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes