Post Reply

[Q] Xperia Z2 wont read Samsung SD card?

OP princebama

9th June 2014, 01:10 AM   |  #1  
princebama's Avatar
OP Senior Member
Flag Colorado Springs
Thanks Meter: 11
 
123 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Recently jumped on an Amazon deal for a Samsung 64 gb SD card. My PC and Note 3 read it just fine, Z2 wont detect it. Does not show in any file explorers. Tried to mount from the settings several times. Read my previous Sandisk SD card just fine. Any fix for this?
9th June 2014, 03:43 AM   |  #2  
pvyParts's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter: 2,323
 
1,858 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by princebama

Recently jumped on an Amazon deal for a Samsung 64 gb SD card. My PC and Note 3 read it just fine, Z2 wont detect it. Does not show in any file explorers. Tried to mount from the settings several times. Read my previous Sandisk SD card just fine. Any fix for this?

get some logs they could help a bit more.

pvy.
9th June 2014, 04:28 PM   |  #3  
Member
Flag Gausdal
Thanks Meter: 2
 
70 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
I had the same issue on 2 sdcards bad thing that om my own I didn't make a backup. But om my gf sdcards i did.

Somehow it corrupts the card, after changing it back to our note 2 they were readable one time, after that I couldn't access it anymore. After that I just formated the cards and they both work perfectly on our phones.

Sent from my D6503 using XDA Premium 4 mobile app
9th June 2014, 11:57 PM   |  #4  
DeGozaru's Avatar
Senior Member
London, UK
Thanks Meter: 50
 
179 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by princebama

Recently jumped on an Amazon deal for a Samsung 64 gb SD card. My PC and Note 3 read it just fine, Z2 wont detect it. Does not show in any file explorers. Tried to mount from the settings several times. Read my previous Sandisk SD card just fine. Any fix for this?

I bought a Samsung 32GB Micro SD from Amazon which has been working without fault for little over a month now.
I'd suggest a return and replace.
10th June 2014, 12:06 AM   |  #5  
BanziBaby's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 73
 
327 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
I had a 32gb Samsung class 10 card in my old GS3, it wouldn't work in the my newer Z2 until I used the Z2 to format it. I did format it with the GS3 just before that got sold so I think the way Samsung does the format is different from the way the Z2 does it.
10th June 2014, 01:21 AM   |  #6  
princebama's Avatar
OP Senior Member
Flag Colorado Springs
Thanks Meter: 11
 
123 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by BanziBaby

I had a 32gb Samsung class 10 card in my old GS3, it wouldn't work in the my newer Z2 until I used the Z2 to format it. I did format it with the GS3 just before that got sold so I think the way Samsung does the format is different from the way the Z2 does it.

Hmm guess I'll try this
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Z2 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank