Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

AdMob Error while running in Emulator - LogCat Attached

OP coolbud012

19th May 2014, 02:58 PM   |  #1  
coolbud012's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 24
 
208 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Hello Frieds,

Today while I tried to integrate Admob in my app...

Im Facing this error while running the app in Emulator.

http://pastebin.com/Tbg06tdR

This is the code that I have put up in my XML.

Code:
<com.google.ads.AdView
        android:id="@+id/adView"
        android:layout_alignParentBottom="true"
        android:layout_below="@+id/gridView"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:layout_width="wrap_content"
        ads:adUnitId="a155465208dx522s"
	ads:adSize="BANNER"
        ads:loadAdOnCreate="true"
         />
19th May 2014, 10:51 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
10 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
It cannot find the Google Play Services API; don't use the plain AOSP Android image, launch an emulator with the Google APIs one.
24th May 2014, 09:53 AM   |  #3  
Crichton333's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
152 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
You cant run Admob in an emulator, try it on a real device.
29th May 2014, 10:27 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
3 posts
Join Date:Joined: May 2014
Try to add

Code:
 xmlns:ads="schemas.android.com/apk/res-auto"
at the beggining of your layout.
10th June 2014, 03:37 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
15 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
please add test-id for this emulator.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes