Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,619 Members 46,416 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

moto g xt 1031 update error

Tip us?
 
akshay.ku
Old
#1  
akshay.ku's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 97
Join Date: May 2013
Location: banglore
Default moto g xt 1031 update error

hello guys,

i have purchased 2 moto g's from flipkart and other is of reliance communications(r-com e-shop INDIA).

i am facing problem on the update one.
it's the cdma one from r-com e-shop INDIA.
model no-xt1031.
variant-8GB
i ordered the phone from r-com e-shop,
when i received the phone i noticed that the phone was from us and it was rooted with boot loader unlocked.
the phone is non sim based.

the phone was from boost mobile.
i went to reliance showroom for activation,
and there they created a mess from which i am irritated till now.
they took 2 days to activate my phone, which could be done in couple of minutes.
they gave me a reason saying they are not getting some 4 digit pin to activate.
the second day after receiving it i again went and sat there for 2 to 3 hrs doing nothing just seeing their st***d faces.
i was again irritated. then finally they activated and gave me.

that was the story of my moto g cdma one.
now the problem i am facing is to update that one.
the phone pops up a message it has got an update,
when i try to download it it downloads but it won't install.
it shows an error saying that the update could not be validated please try again.

could someone help me out in fixing the issue please.

thanks and regards
-AK
The Following User Says Thank You to akshay.ku For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Falcon G
Old
#2  
Falcon G's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 315
Posts: 230
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by akshay.ku View Post
hello guys,

i have purchased 2 moto g's from flipkart and other is of reliance communications(r-com e-shop INDIA).
...........

Hi It looks like I too have the same phone as yours.
To fix this issue try flashing the US Retail Version with your boost modem parts.
Then You can proceed as usual

You can always hit thanks
The Following 2 Users Say Thank You to Falcon G For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
akshay.ku
Old
#3  
akshay.ku's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 97
Join Date: May 2013
Location: banglore
Default moto g xt 1031 update error

Quote:
Originally Posted by Falcon G View Post
Hi It looks like I too have the same phone as yours.
To fix this issue try flashing the US Retail Version with your boost modem parts.
Then You can proceed as usual

You can always hit thanks

hi thanks for the reply

i have few questions like:

a) will the warranty break.
i know that the warranty is broken from moto-g but i have a waranty for 1 yr from reliance.
b) will my data get erased?

and the last one

will i get my network coverage.

because i am INDIAN so by flashing the us one will my network get affected


thanks and regards
-AK
 
Falcon G
Old
#4  
Falcon G's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 315
Posts: 230
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by akshay.ku View Post
hi thanks for the reply

i have few questions like:

a) will the warranty break.
i know that the warranty is broken from moto-g but i have a waranty for 1 yr from reliance.
b) will my data get erased?

and the last one

will i get my network coverage.

because i am INDIAN so by flashing the us one will my network get affected


thanks and regards
-AK
Hi The Warranty won't break

Yes the data will be erased. Please back up your data

The network coverage will be the same as the original rom, after all both are stock

You'll need to have the boost modem part
The Following 2 Users Say Thank You to Falcon G For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
akshay.ku
Old
#5  
akshay.ku's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 97
Join Date: May 2013
Location: banglore
Default boost modem

Quote:
Originally Posted by Falcon G View Post
Hi The Warranty won't break

Yes the data will be erased. Please back up your data

The network coverage will be the same as the original rom, after all both are stock

You'll need to have the boost modem part

hi,

but i have no access to boost mobiles.
i received it like that and i haven't changed anything.

and also i contacted the reliance regarding this and they told that
the updates for your phone need to be unlocked and for that
i have to visit them.

which i don't like to go there again and see those ********** faces.
sorry if i am harsh,but i have to be harsh for the work they did.

i just wanted a way to unlock those updates.

thanks and regards
-AK
 
Falcon G
Old
#6  
Falcon G's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 315
Posts: 230
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by akshay.ku View Post
hi,

but i have no access to boost mobiles.
i received it like that and i haven't changed anything.

and also i contacted the reliance regarding this and they told that
the updates for your phone need to be unlocked and for that
i have to visit them.

which i don't like to go there again and see those ********** faces.
sorry if i am harsh,but i have to be harsh for the work they did.

i just wanted a way to unlock those updates.

thanks and regards
-AK
Look You don't need to unlock to flash stock roms as they are digitally signed.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2542219

This is the guide

And now here's the http://sbf.droid-developers.org/down...ce=14&file=787
New rom you need to flash

And the boost modem is in http://sbf.droid-developers.org/down...ce=14&file=821

Copy NON-HLOS.bin from boost folder to US Retail one
 
akshay.ku
Old
#7  
akshay.ku's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 97
Join Date: May 2013
Location: banglore
Default moto g xt1031- n0n sim based

hello,

i tried the above links and now i am facing the problem of carrier.
i live in INDIA.
my device is non sim based.
i don't know what boost mobile had done to my phone,
it wasn't installing the updates.

as Falcon G he said in the previous post, i followed everything and now i am unable to get my network (RELIANCE INDIA)

please guys help me gain my network back as i had told in earlier post i don't want to go to reliance and sit simply.
they just waste my time and money.

please guys help me to fix it

thanks and regards
-AK
 
Falcon G
Old
#8  
Falcon G's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 315
Posts: 230
Join Date: May 2014
Hey are u able to ota update now ?

Sent from my XT1031 using Tapatalk
 
akshay.ku
Old
#9  
akshay.ku's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 97
Join Date: May 2013
Location: banglore
Exclamation activation

i tried dialing *228 but it says mobile network not available

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Make Your Own DIY Capacitive Stylus

The XDA Portal is a place where we like to talkabout things that are interesting, fun, and sometimes … more

Remove Unnecessary WhatsApp Elements with Xposed

In modern life, you can’t underestimate the power ofthe dark sidemessaging … more