Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,170 Members 43,465 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] ATT Converted GPE Camera/Wifi don't work after 4.4.3 OTA

Tip us?
 
apoptosis66
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: May 2014
Default [Q] ATT Converted GPE Camera/Wifi don't work after 4.4.3 OTA

I converted my AT&T HTC One M8 to GPE a month or two ago. It has been working great, until yesterday when I applied the 4.4.3 OTA update straight from Google. Now the camara doesn't work "Can't connect to camera", and WIFI won't turn on.

Has anyone else had this problem? Should I have never done the OTA update? I thought once I converted to GPE it was the same as a GPE phone.

Thank you in advance for any help.
 
BerndM14
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 147
Posts: 477
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by apoptosis66 View Post
I converted my AT&T HTC One M8 to GPE a month or two ago. It has been working great, until yesterday when I applied the 4.4.3 OTA update straight from Google. Now the camara doesn't work "Can't connect to camera", and WIFI won't turn on.

Has anyone else had this problem? Should I have never done the OTA update? I thought once I converted to GPE it was the same as a GPE phone.

Thank you in advance for any help.
This thread discusses GPE update + issues Might want to check out that thread it discussed some of the camera issues there.

By the looks of things it seems it doesn't properly update/install if your CID isn't right. Though you might want to check out the GPE threads that's quite easy to find here and discuss more with them. I don't have the GPE conversion myself so.
 
apoptosis66
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by BerndM14 View Post
This thread discusses GPE update + issues Might want to check out that thread it discussed some of the camera issues there.

By the looks of things it seems it doesn't properly update/install if your CID isn't right. Though you might want to check out the GPE threads that's quite easy to find here and discuss more with them. I don't have the GPE conversion myself so.

Thank you, I will definitely check into CID. I forget which one I used when installing there were like 5 available. Its possible I chose the wrong one didn't know there was a right one.
The Following User Says Thank You to apoptosis66 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
StillADefyOwner
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by apoptosis66 View Post
I converted my AT&T HTC One M8 to GPE a month or two ago. It has been working great, until yesterday when I applied the 4.4.3 OTA update straight from Google. Now the camara doesn't work "Can't connect to camera", and WIFI won't turn on.

Has anyone else had this problem? Should I have never done the OTA update? I thought once I converted to GPE it was the same as a GPE phone.

Thank you in advance for any help.
Hi Same happened to me, I reflashed the GPE RUU in fastboot (after backing up data of course) then reboot phone into fastboot and type fastboot writecid GOOGL001 then fastboot reboot then I downloaded OTA and camera and phone is working fine also no lag when rebooting. Not sure if changing the cid after you have updated will work.
 
apoptosis66
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: May 2014
Default Success

Quote:
Originally Posted by StillADefyOwner View Post
Hi Same happened to me, I reflashed the GPE RUU in fastboot (after backing up data of course) then reboot phone into fastboot and type fastboot writecid GOOGL001 then fastboot reboot then I downloaded OTA and camera and phone is working fine also no lag when rebooting. Not sure if changing the cid after you have updated will work.

I changed me CID to GOOGL001 and then flashed the new 4.4.3 RUU and everything is fine. Thank you guys!
The Following User Says Thank You to apoptosis66 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
BerndM14
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 147
Posts: 477
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by apoptosis66 View Post
I changed me CID to GOOGL001 and then flashed the new 4.4.3 RUU and everything is fine. Thank you guys!
Good to hear then
 
brittan
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 5
Posts: 29
Join Date: Dec 2011
Default It works

Quote:
Originally Posted by apoptosis66 View Post
I changed me CID to GOOGL001 and then flashed the new 4.4.3 RUU and everything is fine. Thank you guys!
I also changed my CID to GOOGL001 and then reflashed the 4.4.3 RUU. Everything is running fine. Just remember re flashing the RUU erases all data, so backup first!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Run, Jump, and Shoot in Tales of Ciaxia

There are certain types of games that have become paramount of the portable gaming world. As we have … more

Samsung Gear Live Stock Firmware Image Pulled, Temp Root

Just yesterday,XDA Recognized Developer and TV ProducerAdamOutlertore apart … more

Draw a Line and Let Your Device Do the Rest with LineitApp

Over the years, since evenbefore Android entered the scene, we have striven to … more

[APK] Chrome Beta 37 Brings First Traces of Material Design

With Android L on the horizon, it’s no surprise that Google’s … more