Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

T-Mobile GalaxyS5 m900t LTE issue

OP Alan Shore

10th June 2014, 04:59 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
50 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Just joined from the iphone world to the android world after about 3 years. Wow. =]

Anyway, just bought the phone yesterday, activated it an within 15 minutes had it rooted phiz recovery and and installed AllianceRom 3.1 on it.

I've had a bit of an issue, It will not go LTE. It only stay on 4g or go to E,, H+, my friend who has an iphone, same provider and same service, his phone shows LTE in our same location at his desk but mine will not go above 4G.

Did I do something wrong with the root process? Anyone ever seen this issue? I'd say its an issue with the service but when you have a friend with the same provider and his phone is showing LTE, it begs to ask questions

Thanks all,
Alan
11th June 2014, 03:44 AM   |  #2  
koolboyztn's Avatar
Senior Member
Flag sOmE WhErE
Thanks Meter: 92
 
391 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
do a speed test and u will know, i think on yr ROM 4G = LTE, H+ = 4G, also check yr APN too.
11th June 2014, 08:13 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
50 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Got it Hope this helps new rooters
Quote:
Originally Posted by koolboyztn

do a speed test and u will know, i think on yr ROM 4G = LTE, H+ = 4G, also check yr APN too.

I checked it out, I found that it was a combination of a couple of things,

When I bought the phone I rooted it immediately, didn't officially update it or anything. I was working on the older radio with the newer Alliance rom which required the latest radio.

The only way I was able to fix it was use Kies, update it, which put it back to stock recovery and stock rom. Reroot using Odin and install Omega's rom. It would of probably worked fine with Alliance rom but I saw a couple things I liked with Omega.

When I updated stock I saw LTE. Which told me that it was a radio issue, I tried updating the radio manually but it failed so I just let Kies do it.

All settled and done, it's purring like a kitten now Thanks Koolboyztn for your suggestion
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes