Android 5.1 Possibly Coming February 2015

Google released Android 5.0 just over a month ago, and since then Lollipop has been trying to … more

Double Tap to Wake on the Nexus 6 Without Root

A few weeks ago, we featured an app which allowed the Nexus 6 to regain the double tap to wake … more

Make Your Own Heat Sink for the LG Optimus 4X HD

Its not a rare occurrence that performing a resource heavy task on your Android device (e.g. … more

Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Very flaky and unreliable wifi connection on my Z2 !!

OP s_superman

8th June 2014, 09:31 AM   |  #1  
s_superman's Avatar
OP Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 121
 
466 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I've owned the Xperia Z2 for almost ten days now, and I've never managed to hold a wifi connection for more that two minutes, after that wifi stays connected normally but no internet connection !!
the only solution is to reboot and the wifi will work again for a minute or two and then does it all over again !!
I've tried all possible solutions like soft-reset and switching off my wifi and even re-installing the firmware for Sony PC companion and nothing !!

is anyone else having the same issues??
8th June 2014, 10:30 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by s_superman

I've owned the Xperia Z2 for almost ten days now, and I've never managed to hold a wifi connection for more that two minutes, after that wifi stays connected normally but no internet connection !!
the only solution is to reboot and the wifi will work again for a minute or two and then does it all over again !!
I've tried all possible solutions like soft-reset and switching off my wifi and even re-installing the firmware for Sony PC companion and nothing !!

is anyone else having the same issues??

I am :\

Bought the phone yesterday. Already used it a lot and loving it. But this morning I'm at home and I see WiFi issues. Sometimes the internet just doesn't work anymore (although I'm still conected and my other devices work fine). And I also got stuck to "obtaining IP address..."

I really hope it's not a hardware fault and that an update is coming (I did all the Sony updates yesterday). But you say it's been 10 days it is that way ??


On an unrelated note, each time I boot it, an alert tells me to put the caches back on to remain waterproof. Does that mean it detect the caches are removed ?because they aren't!
8th June 2014, 05:59 PM   |  #3  
BanziBaby's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 74
 
339 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
No issues with wifi here, as for the make sure flaps are closed message that will appear every time you reboot the phone, just tick don't show this again & it will stop appearing. It's just a general warning to make sure the flaps are closed.
9th June 2014, 12:22 PM   |  #4  
s_superman's Avatar
OP Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 121
 
466 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
The weird thing is that I have both.my HTC and nexus in the same room connected to.the same wifi access point and they are working properly.... This is very bad

Sent from my D6503 using XDA Free mobile app
9th June 2014, 12:56 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
270 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
My wifi is **** as well. It makes streaming video and music impossible as it keeps dropping out. Is there a fix for rooted devices?

Sent from my D6503 using XDA Free mobile app
12th June 2014, 10:49 AM   |  #6  
s_superman's Avatar
OP Senior Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 121
 
466 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
this is really getting very annoying !!
I've finished my one month mobile data package in just twelve days because of this !!
I'm starting to regret switching from reliable HTC phones to Sony
what the hell is causing this !
12th June 2014, 05:27 PM   |  #7  
BanziBaby's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 74
 
339 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Check in wifi settings & tap the 3 button menu then tap advanced & make sure Avoid Poor Connections is unticked, I also always set the keep wifi on during sleep to always & never have any issues.
12th June 2014, 06:04 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
If that can help, I think the issue is gone with my z2. What I did : backed up my whole phone using the Sony app, factory reset the phone and restore the backup (strangely, some apps weren't restored so if you can use titanium, it may be better). I also did what BanziBaby just said. No problem until now, crossing the fingers

Envoyé de mon D6503 en utilisant Tapatalk
14th June 2014, 01:03 AM   |  #9  
abd_alazeez2002's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
248 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Or fine with me.
Try playing with the ip like use a static ip.

Sent from my D6503 using XDA Free mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes