Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Won't Boot, ODIN MODE Turns Off In 2 Secs...

OP jayinc11

12th June 2014, 07:37 AM   |  #1  
OP Senior Member
Texas! Republic-Borders US to North and Mexico to south
Thanks Meter: 56
 
270 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
My buddies rooted i717 with CM10 4.2 has been running great. Then it started to turn just turn off on it's own. Last time it turned off now it won't turn on.

When you hit the power samsung logo flashes normally then screen goes blank. At this point it keeps making that powering on vibrating sensation repeatedly. Touch power button and this routine repeats.

It will not boot into recovery. After the sammy logo flash continuing to hold down power +/- does not yield recovery mode. It just starts the vibrating loop.

I thought I will just install stock via kies or flash JB via odin. Well odin mode turns on ok but shuts off after barely 2 to 3 seconds. I have tried this with and without battery, plugged in and not plugged in on pc but end up the same way.

I have checked battery, same is super aok. I swapped batteries with my i717 and mine turns on just fine all the way. My buddy doesn't mind any which way the phone comes back to life.
Last edited by jayinc11; 12th June 2014 at 07:43 AM.
12th June 2014, 04:52 PM   |  #2  
captemo's Avatar
Senior Member
Flag Kentucky
Thanks Meter: 1,040
 
1,556 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by jayinc11

My buddies rooted i717 with CM10 4.2 has been running great. Then it started to turn just turn off on it's own. Last time it turned off now it won't turn on.

When you hit the power samsung logo flashes normally then screen goes blank. At this point it keeps making that powering on vibrating sensation repeatedly. Touch power button and this routine repeats.

It will not boot into recovery. After the sammy logo flash continuing to hold down power +/- does not yield recovery mode. It just starts the vibrating loop.

I thought I will just install stock via kies or flash JB via odin. Well odin mode turns on ok but shuts off after barely 2 to 3 seconds. I have tried this with and without battery, plugged in and not plugged in on pc but end up the same way.

I have checked battery, same is super aok. I swapped batteries with my i717 and mine turns on just fine all the way. My buddy doesn't mind any which way the phone comes back to life.

If you read and run any kind of search, you would find similarities to the all common stuck power button.

Flick tye back of the phone a few times.

I know, you can feel it click.......doesnt matter, flick the phone.

If you are brave enough, you can open phone and clean with qtip and alcohol.
I am not.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I527 using XDA Free mobile app
12th June 2014, 06:31 PM   |  #3  
OP Senior Member
Texas! Republic-Borders US to North and Mexico to south
Thanks Meter: 56
 
270 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
I did actually, it didn't work. I thought there's was something that could help before I have to open it up cause of time. I change ports, cameras, etc on these models so it's not a biggie to clean it. Will do this this weekend.
14th June 2014, 04:36 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: May 2013
Quote:
Originally Posted by jayinc11

I did actually, it didn't work. I thought there's was something that could help before I have to open it up cause of time. I change ports, cameras, etc on these models so it's not a biggie to clean it. Will do this this weekend.

There have been multiple times that I couldn't get into recovery mode, but download mode worked fine.... I just reinstalled CWM and reflashed.

May not help the root cause, but may get you past the no-recovery mode issue.
14th June 2014, 06:32 AM   |  #5  
OP Senior Member
Texas! Republic-Borders US to North and Mexico to south
Thanks Meter: 56
 
270 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by morgandc

There have been multiple times that I couldn't get into recovery mode, but download mode worked fine.... I just reinstalled CWM and reflashed.

May not help the root cause, but may get you past the no-recovery mode issue.

Neither works. DL mode turns off after 2-3 seconds; I have even induced it with a DL dongle. Repeats the same. Recovery mode is a no go-phone flashes sammy logo and goes silent. You are right the first issue to fix is the power button. I will update this weekend once I take it apart. Thanx all the same.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes