Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,235 Members 50,358 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Battery logo only

Tip us?
 
chunter2
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Dec 2010
Default [Q] Battery logo only

I've been searching for a while but can't seem to find anyone with the same issue. When I insert the battery into the phone I get the empty battery logo then the lights under the touch buttons turn on and then the screen and button lights turn off and that's it. No looping. If I pull the battery and insert it I get the logo and lights and then nothing again. I can hold down both volume buttons while I insert the battery and get to download mode. I can then flash back to stock and reboot into the rom but as soon as I reboot from the rom I'm back to the empty battery logo and then nothing. I've replaced the power button but I'm pretty sure it's not a button issue. Any ideas?
 
mkiriti
Old
#2  
Member
Thanks Meter 6
Posts: 32
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by chunter2 View Post
I've been searching for a while but can't seem to find anyone with the same issue. When I insert the battery into the phone I get the empty battery logo then the lights under the touch buttons turn on and then the screen and button lights turn off and that's it. No looping. If I pull the battery and insert it I get the logo and lights and then nothing again. I can hold down both volume buttons while I insert the battery and get to download mode. I can then flash back to stock and reboot into the rom but as soon as I reboot from the rom I'm back to the empty battery logo and then nothing. I've replaced the power button but I'm pretty sure it's not a button issue. Any ideas?
Dont do anything on the software side, it is a hardware problem.The power button is broke.

Get it replaced or open up the cover and blow air onto it... there is a guide to show you how.
 
chunter2
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by mkiriti View Post
Dont do anything on the software side, it is a hardware problem.The power button is broke.

Get it replaced or open up the cover and blow air onto it... there is a guide to show you how.
I already replaced the power button with no change. Any other suggestions?
 
qkster
Old
#4  
Recognized Contributor / Recognized Developer
Thanks Meter 4521
Posts: 3,201
Join Date: Apr 2011
Location: USA
Quote:
Originally Posted by chunter2 View Post
I've been searching for a while but can't seem to find anyone with the same issue. When I insert the battery into the phone I get the empty battery logo then the lights under the touch buttons turn on and then the screen and button lights turn off and that's it. No looping. If I pull the battery and insert it I get the logo and lights and then nothing again. I can hold down both volume buttons while I insert the battery and get to download mode. I can then flash back to stock and reboot into the rom but as soon as I reboot from the rom I'm back to the empty battery logo and then nothing. I've replaced the power button but I'm pretty sure it's not a button issue. Any ideas?
try charging the battery using a charger or try a different battery
 
chunter2
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by qkster View Post
try charging the battery using a charger or try a different battery
I've done that too. I've got two of these phones and both batteries do the same thing.
 
qkster
Old
#6  
Recognized Contributor / Recognized Developer
Thanks Meter 4521
Posts: 3,201
Join Date: Apr 2011
Location: USA
Quote:
Originally Posted by chunter2 View Post
I've done that too. I've got two of these phones and both batteries do the same thing.
If you are able to flash back to stock, in the stock rom, try reseting the phone under "privacy" then boot into recovery and factory reset the too.

If that doesn't work, make a video
 
chunter2
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by qkster View Post
If you are able to flash back to stock, in the stock rom, try reseting the phone under "privacy" then boot into recovery and factory reset the too.

If that doesn't work, make a video
Turns out my USB connector was faulty. I removed it from the motherboard and now when I insert the battery nothing happens like it should. I can now turn on the phone with the button. Guess I'll be ordering a USB connector off ebay.
 
driverless
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 16
Join Date: May 2014
Location: Male'
Default Worked for me as well

Quote:
Originally Posted by chunter2 View Post
Turns out my USB connector was faulty. I removed it from the motherboard and now when I insert the battery nothing happens like it should. I can now turn on the phone with the button. Guess I'll be ordering a USB connector off ebay.
The same thing happened to me. After reading this tread, I replaced my USB port and its perfectly working fine again. I can get into Recovery and everything now. No random reboots and things .

Thanks @chunter2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Blast Those Flags with Knock the Flags

Lately, we have seen a rather drastic shift in the world of mobile device gaming. The infamous Angry … more

Hide Numbers on Your SMS and Call Logs with Reflection

How many times have you given your device to someone else in order to show them a … more

Implement Split View in Your LG G2 KitKat Rom with Automated Installer

Some of you may have remembered a story on the Portal a few weeks back … more