FORUMS

The OnePlus 2 & The Year of Smartphone Compromises

We are very close to entering the last third of 2015, and we have now seen many of … more

OnePlus 2 Teardown, Major Android Vulnerability – XDA TV

The OnePlus 2 has been officially released. That and much more news is … more

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

[Q] battery condition

25 posts
Thanks Meter: 1
 
By genseric, Junior Member on 14th June 2014, 11:26 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hello all

I am using the latest insert coin rom(tried all others too) with the latest elemental x kernel(tried different kernels too) the battery life is always bad. The screenshot shows the regular scenario. If I use screen a lot I get 8-10% per hour. I am using the cpu at 1.5ghz downclocked. Everything is hibernated and appops is preventing anything to keep the phone awake. The last option for me is to format the SD, I can't think of anything else. Or my battery is bad.

Any suggestions appreciated.

Thanks.


Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1402741251507.jpg
Views:	50
Size:	60.3 KB
ID:	2797442

Sent from my HTC One using Tapatalk
 
 
14th June 2014, 11:32 AM |#2  
clsA's Avatar
Senior Member
Flag Central Florida
Thanks Meter: 1,865
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by genseric

Hello all

I am using the latest insert coin rom(tried all others too) with the latest elemental x kernel(tried different kernels too) the battery life is always bad. The screenshot shows the regular scenario. If I use screen a lot I get 8-10% per hour. I am using the cpu at 1.5ghz downclocked. Everything is hibernated and appops is preventing anything to keep the phone awake. The last option for me is to format the SD, I can't think of anything else. Or my battery is bad.

Any suggestions appreciated.

Thanks.


Attachment 2797442

Sent from my HTC One using Tapatalk

I would RUU back to Stock and see if it helps
other wise you have a hardware problem
14th June 2014, 10:03 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by clsA

I would RUU back to Stock and see if it helps
other wise you have a hardware problem

Thanks. I read around about the ruu stuff but what exactly am I supposed to do, I'm not sure. Is it stripping down a rom and install it? Also do you think formatting the internal SD can do any good?

Sent from my HTC One using Tapatalk
14th June 2014, 10:07 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Oh my bad. It seems it's a solid ripped rom image. I ll find one and try it. Thanks again.

Sent from my HTC One using Tapatalk
14th June 2014, 10:17 PM |#5  
clsA's Avatar
Senior Member
Flag Central Florida
Thanks Meter: 1,865
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by genseric

Oh my bad. It seems it's a solid ripped rom image. I ll find one and try it. Thanks again.

Sent from my HTC One using Tapatalk

the RUU must match your phone

fastboot getvar all will give you the information you need to find the correct RUU
http://www.androidruu.com/index.php?developer=M7

You have to use RUU not OTA
14th June 2014, 10:19 PM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by clsA

the RUU must match your phone

fastboot getvar all will give you the information you need to find the correct RUU
http://www.androidruu.com/index.php?developer=M7

You have to use RUU not OTA

I did not fool around with s switch the first time I rooted my device. Do I have to toggle it now? Thanks again

Sent from my HTC One using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes