Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Closed

VanirAOSP 4.4.3 on Samsung Galaxy XCover2 GT-S7710 - Fix "Cannot connect to camera"

OP rkrell

13th June 2014, 08:51 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
I just want to share how to fix camera issues on XCover 2 after flashing to VanirAOSP 4.4.3. I hit a problem already reported multiple times: Launching of any camera like the Google Camera fails reporting "Cannot connect to camera", regardless if you install the camera with the Gapps package or from store.

After some investigation, I got my camera finally work:
- Uninstalled Google Camera from store
- flashed to latest Vanir 4.4.3.061114
- Installed Android Terminal Emulator (Jack Palevich) from store, doesn't rely on BusyBox
- Open Android Terminal Emulator and launch:
su -
mount -o rw,remount /system
ln -s /system/lib/libjhead.so /system/lib/libhead.so
mount -o ro,remount /system

- Reboot phone
- Installed Google Camera from store

I used SuperSU as root application.
Thanks to all of you guys participating in several discussions for help on this.

I'd like to have this in the VanirOS image. But I'm still disabled to reply to more specific threads.
Last edited by rkrell; 13th June 2014 at 09:01 AM.
15th June 2014, 10:32 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 276
 
806 posts
Join Date:Joined: May 2009
More
wrong device.
this section is for the samsung galaxy camera, not for samsung devices that happen to have a camera.
Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes