FORUMS

Xposed Modules to Modify Email – XDA Xposed Tuesday

Even though we have Dropbox and other ways to share files, people still want … more

Google Teaches You to Use Wear Gestures

Now that the Watch Urbane is out with the latest firmware, we have new information regarding the … more

Samsung Galaxy Alpha (SM-G850) Gets Android 5.0

An Android 5.0 Lollipop update is finally available to download for the Samsung Galaxy … more

Do You Use 4:3 or 16:9 in the Camera App?

Every person has their own method of taking the best photos on their devices, but which aspect … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

2 and 4k video playback

15th June 2014, 03:47 PM |#1  
efanatic's Avatar
OP Senior Member
Flag Hertford, NC
Thanks Meter: 12
 
More
OK no matter how I go to watch a 2 or 4k video trailer it lags very bad. I am on charters 60mbs service. Getting 59.9mbs with a speed test on my tablet. I tried loading it through my player, the stock video player, chrome, and the stock browser. It all lags and shutters badly making it impossible to watch.

Why would this play? YouTube app will not play higher than 720 and if I load it in the browser it also won't give me the option to watch it in full hd or higher

Sent from my SM-T325 using XDA Free mobile app
 
 
15th June 2014, 07:30 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 5
 
More
First of all, the Tab Pro/S screens aren't even 4k resolution so you wouldn't gain anything from watching it at that high of a resolution. Secondly, I'll leave it to the next person!
15th June 2014, 08:26 PM |#3  
efanatic's Avatar
OP Senior Member
Flag Hertford, NC
Thanks Meter: 12
 
More
I know that this is only a 2k screen but it should be able to play a 2k or a 4k video right? 1080 plays fine with no lag or anything.

Sent from my SM-T325 using XDA Free mobile app
15th June 2014, 11:30 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 3,856
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by efanatic

I know that this is only a 2k screen but it should be able to play a 2k or a 4k video right? 1080 plays fine with no lag or anything.

Sent from my SM-T325 using XDA Free mobile app

Can you provide a link to a video that is laggy?
16th June 2014, 12:36 AM |#5  
efanatic's Avatar
OP Senior Member
Flag Hertford, NC
Thanks Meter: 12
 
More
http://www.hd-trailers.net/movie/elysium/

Sent from my SM-T325 using XDA Free mobile app
16th June 2014, 10:03 AM |#6  
FluffyR's Avatar
Member
Flag Seattle, WA
Thanks Meter: 25
 
More
only the 4k video lagged for me. The 1080p ones played fine. Must be the exynos chip in your 325
16th June 2014, 02:35 PM |#7  
efanatic's Avatar
OP Senior Member
Flag Hertford, NC
Thanks Meter: 12
 
More
Mine has the snapdragon 800. The 1080s play fine but the 4ks don't. There are some 2k videos on that site and they lag too.



Sent from my SCH-S968C using XDA Free mobile app
16th June 2014, 09:20 PM |#8  
Member
Thanks Meter: 28
 
More
Thumbs up
Wanted to chime in here... I have the U.S. Galaxy tab pro 8.4, I did not update to the newest version of software it keeps telling me that is ready to install. Its the black model...

I have on my networked server the timescapes 4k 2560p video clip. I copied it over to the 16gb built in sdcard storage on the tab and played the file using the stock video player.

It plays fine and is 99% smooth, here and there it may hitch once or twice. What I did notice is there may be a ghosting problem on this tab because the stars from the video clip smear when they move and are sharp when they don't in the background.

So 4k videos do play smooth its just there is ghosting.. This file was a .mp4

Maybe streaming them is the problem compared to playing them from storage with the video player built in


Quote:
Originally Posted by efanatic

Mine has the snapdragon 800. The 1080s play fine but the 4ks don't. There are some 2k videos on that site and they lag too.



Sent from my SCH-S968C using XDA Free mobile app

Last edited by skyhawk21; 16th June 2014 at 09:33 PM.
16th June 2014, 10:50 PM |#9  
simacca's Avatar
Senior Member
Flag Kent, uk
Thanks Meter: 158
 
More
1440p and above lag for me using the chrome browser on YouTube (desktop version). Will try a downloaded clip to see if I get the same results.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes