Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,728,180 Members 47,122 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Instagram Problem

Tip us?
 
zeusfirie31
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Oct 2013
Default [Q] Instagram Problem

I know that this isn't anyone's specialty here. But I really am in desperate need of help. My instagram can't post photos. It get's stuck on the loading part after cropping the photo. I think I've most of options I had in mind. I cleared cache, cleared app data. Uninstall/reinstall, rebooted phone, Relogged in. Changed accounts, change instagram settings, tried to post photos from gallery. Im seeking help here 'cause I don't want to resort to reformatting my phone. Can anyone help me? You'll be very much appreciated.
 
force_close
Old
#2  
force_close's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 318
Join Date: Mar 2012
Location: Giuseppe Meazza
Quote:
Originally Posted by zeusfirie31 View Post
I know that this isn't anyone's specialty here. But I really am in desperate need of help. My instagram can't post photos. It get's stuck on the loading part after cropping the photo. I think I've most of options I had in mind. I cleared cache, cleared app data. Uninstall/reinstall, rebooted phone, Relogged in. Changed accounts, change instagram settings, tried to post photos from gallery. Im seeking help here 'cause I don't want to resort to reformatting my phone. Can anyone help me? You'll be very much appreciated.
did you use ICS? that happen for me when I use 4.x, solution for this is you have to resize your image first to about 1000x1000px



 
Gais3999
Old
#3  
Member
Thanks Meter 47
Posts: 98
Join Date: Jul 2012
Location: Male'
Same problem occurred for me too, when i was using TouchWiz Revolutionized CM9.2 with its default kernel. I tried changing kernel to Badass v1.9.2 and the problem was fixed.
Device: Samsung Galaxy Mini GT-S5570 Rooted
Baseband: S5570XWKT6
ROM: New Experience AOSP by autoradio78
Android Version: 4.0.4

My Mods
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[MOD] New themed notification drawer for Creed rom
[MOD] [THEME] SystemUI for Creed ROM
 
zeusfirie31
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by force_close View Post
did you use ICS? that happen for me when I use 4.x, solution for this is you have to resize your image first to about 1000x1000px

What's ICS? BTW I'm using CM10. If resizing is the only solution shouldn't I just change roms? And what can you recommend?
 
force_close
Old
#5  
force_close's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 318
Join Date: Mar 2012
Location: Giuseppe Meazza
Quote:
Originally Posted by zeusfirie31 View Post
What's ICS? BTW I'm using CM10. If resizing is the only solution shouldn't I just change roms? And what can you recommend?
ICS = Ice Cream Sandwich, android 4.0.x, like CM9
if you want to change rom I recommend just use cm7 or other GB based rom. or if you dont wanna change rom ty croping image from gallery, then use squareit app from playstore, it will automatically resize and add border to your image if it wasnt square, then you just have to crop it again in instagram



 
zeusfirie31
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by force_close View Post
ICS = Ice Cream Sandwich, android 4.0.x, like CM9
if you want to change rom I recommend just use cm7 or other GB based rom. or if you dont wanna change rom ty croping image from gallery, then use squareit app from playstore, it will automatically resize and add border to your image if it wasnt square, then you just have to crop it again in instagram
Okay, so you used ICS and this problem occured? I hope I'm not asking too much but can you direct me to a link for CM7 download? Does Gapp work there? Thanks a lot!
 
force_close
Old
#7  
force_close's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 318
Join Date: Mar 2012
Location: Giuseppe Meazza
Quote:
Originally Posted by zeusfirie31 View Post
Okay, so you used ICS and this problem occured? I hope I'm not asking too much but can you direct me to a link for CM7 download? Does Gapp work there? Thanks a lot!
yes, on ICS, and on kitkat also(CM11).
just look at galaxy mini android development, there are a lot of cm7 based rom, choose on your own, yes gapps work.



The Following User Says Thank You to force_close For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
zeusfirie31
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by force_close View Post
yes, on ICS, and on kitkat also(CM11).
just look at galaxy mini android development, there are a lot of cm7 based rom, choose on your own, yes gapps work.
Okay then. Thank you alot!
 
acdroid
Old
#9  
acdroid's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Jun 2014
Location: Hyderabad
Thumbs up Weird solution, but works for me.

Quote:
Originally Posted by zeusfirie31 View Post
I know that this isn't anyone's specialty here. But I really am in desperate need of help. My instagram can't post photos. It get's stuck on the loading part after cropping the photo. I think I've most of options I had in mind. I cleared cache, cleared app data. Uninstall/reinstall, rebooted phone, Relogged in. Changed accounts, change instagram settings, tried to post photos from gallery. Im seeking help here 'cause I don't want to resort to reformatting my phone. Can anyone help me? You'll be very much appreciated.
It may be a weird solution, but I too had the same problem, and this works perfectly for me.
Download Opera mobile browser and use it from there. Works like butter.
^That's what I am doing.
If you're using Link2SD and you're Insta is linked. Then un-link it, if necessary move it to SD but remove the link. Sometimes this causes a lot of problems.

---------- Post added at 04:20 PM ---------- Previous post was at 04:13 PM ----------

Quote:
Originally Posted by force_close View Post
yes, on ICS, and on kitkat also(CM11).
just look at galaxy mini android development, there are a lot of cm7 based rom, choose on your own, yes gapps work.
I agree with you. CM11 also has this problem. Still couldn't find a solution!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Pale Moon Browser Ported to Android

Having a wide choice of third party applications is one of the most beautiful things that Android has to … more

Partial Android Wear Source Uploaded to AOSP

2014 is certainly shaping up to be theyear of the wearables. And thanks to its innovative … more

Street Panorama Combines Google Maps and Street View into One App

Google Maps is a must have application forevery amateur world explorer. … more

XDA Behind the Scenes, Part 3

This is the last part of a series of articles that reveals some of the processes, technology, and systems that … more