Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,210 Members 48,492 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Note 3 System memory problems

Tip us?
 
deand28
Old
#1  
deand28's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Feb 2014
Default [Q] Note 3 System memory problems

I'm having a problem with my note 3. I used towel root to root it yesterday and i installed galaxy S5 rom which works just fine. but now my memory is full. My system memory is taking up 29GB of space, which is ridiculous. i plugged it into my computer and it says that my phone memory only has a few hundred megabytes free of 2.55 GBs
Is there anything i can do for this?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-17-11-42-57[1].png
Views:	28
Size:	206.4 KB
ID:	2803614  
 
147aaron
Old
#2  
147aaron's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 141
Posts: 125
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by deand28 View Post
I'm having a problem with my note 3. I used towel root to root it yesterday and i installed galaxy S5 rom which works just fine. but now my memory is full. My system memory is taking up 29GB of space, which is ridiculous. i plugged it into my computer and it says that my phone memory only has a few hundred megabytes free of 2.55 GBs
Is there anything i can do for this?
Did you do a wipe before installing? And also, did you install to one of the slots or to the stock slot?

If I've helped you, please don't forget to hit the thanks button.

Currently using -

Samsung Galaxy Note 3 (N900A)



Previous phones (No longer own) -

Android -
LG G FLEX
Sony Xperia Z
Samsung Galaxy Note 2
Samsung Captivate
HTC One X
HTC Inspire 4G
Motorola Defy

Apple -
iPhone 3G, 3GS, and 4S

Blackberry -
Storm 1

Windows -
Nokia Lumia 1520
 
deand28
Old
#3  
deand28's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by 147aaron View Post
Did you do a wipe before installing? And also, did you install to one of the slots or to the stock slot?
yes i did do a wipe before installing to slot 1.
 
deand28
Old
#4  
deand28's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Feb 2014
This is what stock rom looks like.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-17-12-02-42[1].png
Views:	34
Size:	211.2 KB
ID:	2803634  
 
147aaron
Old
(Last edited by 147aaron; 17th June 2014 at 05:27 PM.)
#5  
147aaron's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 141
Posts: 125
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by deand28 View Post
yes i did do a wipe before installing to slot 1.
Quote:
Originally Posted by deand28 View Post
This is what stock rom looks like.
The only way to fix this is to do a full wipe on the stock slot and slot 1, and then install the rom to the stock slot.

For a full wipe - Go to Wipe/Advanced Wipe, check off everything except Micro SDcard.
DO NOT USE THE FORMAT DATA OPTION NEXT TO ADVANCED WIPE. It will cause a softbrick

If I've helped you, please don't forget to hit the thanks button.

Currently using -

Samsung Galaxy Note 3 (N900A)



Previous phones (No longer own) -

Android -
LG G FLEX
Sony Xperia Z
Samsung Galaxy Note 2
Samsung Captivate
HTC One X
HTC Inspire 4G
Motorola Defy

Apple -
iPhone 3G, 3GS, and 4S

Blackberry -
Storm 1

Windows -
Nokia Lumia 1520
 
deand28
Old
#6  
deand28's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Feb 2014
OK I will try it out thanks

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using XDA Free mobile app
 
deand28
Old
#7  
deand28's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by 147aaron View Post
The only way to fix this is to do a full wipe on the stock slot and slot 1, and then install the rom to the stock slot.

For a full wipe - Go to Wipe/Advanced Wipe, check off everything except Micro SDcard.
DO NOT USE THE FORMAT DATA OPTION NEXT TO ADVANCED WIPE. It will cause a softbrick
Just to be clear i wiped slot one and stock slot
so now i install rom to stock slot right?
 
147aaron
Old
#8  
147aaron's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 141
Posts: 125
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by deand28 View Post
Just to be clear i wiped slot one and stock slot
so now i install rom to stock slot right?
Yes, you are ready to install to the stock slot. As long as you followed what I said about the full wipe.

If I've helped you, please don't forget to hit the thanks button.

Currently using -

Samsung Galaxy Note 3 (N900A)



Previous phones (No longer own) -

Android -
LG G FLEX
Sony Xperia Z
Samsung Galaxy Note 2
Samsung Captivate
HTC One X
HTC Inspire 4G
Motorola Defy

Apple -
iPhone 3G, 3GS, and 4S

Blackberry -
Storm 1

Windows -
Nokia Lumia 1520
The Following User Says Thank You to 147aaron For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
deand28
Old
#9  
deand28's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by 147aaron View Post
Yes, you are ready to install to the stock slot. As long as you followed what I said about the full wipe.
Thank you so much for the help!
Any rom suggestions?
 
147aaron
Old
#10  
147aaron's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 141
Posts: 125
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by deand28 View Post
Thank you so much for the help!
Any rom suggestions?
You're welcome. And I would recommend DynamicROM - http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2709701

If I've helped you, please don't forget to hit the thanks button.

Currently using -

Samsung Galaxy Note 3 (N900A)



Previous phones (No longer own) -

Android -
LG G FLEX
Sony Xperia Z
Samsung Galaxy Note 2
Samsung Captivate
HTC One X
HTC Inspire 4G
Motorola Defy

Apple -
iPhone 3G, 3GS, and 4S

Blackberry -
Storm 1

Windows -
Nokia Lumia 1520

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...