Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,962 Members 39,575 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

help to unlock GT I19300

Tip us?
 
scooterthedj
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jun 2014
Default help to unlock GT I19300

I need help to unlock my mobile.
its on 4.1.1
baseband I9300XXDLIB
kernal
3.0.31-204919
se.infra@sep-67 #1
SMP PREEMPT fri sept 21 21.52:00 KST 2012
build number
JRO0030.I9300XXDLIB

to explain 1st, the mobile was on THREE network and now locked, I have tried myself by using ODIN and downgrading from the original firmware 4.1.2 to and earlier version 4.1.1 which I have read is needed.

This is how far I have got,

#197328640#

Main Menu
[1] UMTS (this option is not displayed)
[1] Debug Screen (option displayed and selected)
[8] Phone Control ( option displayed and selected)
[6] Network Lock (option displayed and selected)
Options [3]Perso SHA256 OFF (this part of the process is not displayed on my phone screen,

the options that are on the screen are
menu not exist
press back key
current comand is 186

sorry if this is the wrong forum but I could not find anywhere else to post this

and I dont want to keep going on and trying things i dont understand,
 
MarkusOSx
Old
#2  
MarkusOSx's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 7
Posts: 22
Join Date: Jun 2014
Location: Germany
Use CF-Root
http://forum.xda-developers.com/gala...wm5-5-t1695238
 
es0tericcha0s
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 461
Posts: 2,366
Join Date: May 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by MarkusOSx View Post
This has absolutely nothing to do with what the OP is looking for.

OP - It's not going to work for you anyway, unless you have an EFS backup from when you were on 4.1.1. Once you update to 4.1.2, the EFS partition changes and does not allow the free methods to unlock the phones. Downgrading alone will not solve this, which is why you need the older backup. Without this, you will just need to purchase a code from a respected vendor.

Read here for more info: http://forum.xda-developers.com/gala...4-1-2-t2454188
Need some help, advice, something fixed? Hit me up on Hangouts @ es0tericcha0s and check out my site: http://mobilemojo5280.com for more info!


HTC Droid Eris / Motorola Droid / Samsung Galaxy S Fascinate / Motorola Droid X / LG G2x / HTC Evo 3D (x2) / Samsung Epic 4G Touch (Sprint S2) / HTC Amaze / Samsung Galaxy S3 (International) / Samsung Galaxy Note 2 / Nexus 4 / HTC One / Samsung Galaxy S4 / Sony Xperia ZL / Nexus 5 / ? (One+1 maybe...)
 
scooterthedj
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jun 2014
Default foriegn sim inserted but not geting a prompt to unlock

Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s View Post
This has absolutely nothing to do with what the OP is looking for.

OP - It's not going to work for you anyway, unless you have an EFS backup from when you were on 4.1.1. Once you update to 4.1.2, the EFS partition changes and does not allow the free methods to unlock the phones. Downgrading alone will not solve this, which is why you need the older backup. Without this, you will just need to purchase a code from a respected vendor.

Read here for more info: http://forum.xda-developers.com/gala...4-1-2-t2454188

thanks for the info, its still a hrd subject to get my head around, Ive got a vendor code but when i put in a new sim Im not getting prompt to enter the code
 
es0tericcha0s
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 461
Posts: 2,366
Join Date: May 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by scooterthedj View Post
thanks for the info, its still a hrd subject to get my head around, Ive got a vendor code but when i put in a new sim Im not getting prompt to enter the code
Do the baseband and IMEI still display in the About Phone section in Settings? What message do you get when you input the foreign SIM card?
Need some help, advice, something fixed? Hit me up on Hangouts @ es0tericcha0s and check out my site: http://mobilemojo5280.com for more info!


HTC Droid Eris / Motorola Droid / Samsung Galaxy S Fascinate / Motorola Droid X / LG G2x / HTC Evo 3D (x2) / Samsung Epic 4G Touch (Sprint S2) / HTC Amaze / Samsung Galaxy S3 (International) / Samsung Galaxy Note 2 / Nexus 4 / HTC One / Samsung Galaxy S4 / Sony Xperia ZL / Nexus 5 / ? (One+1 maybe...)
 
scooterthedj
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jun 2014
Default phone info

Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s View Post
Do the baseband and IMEI still display in the About Phone section in Settings? What message do you get when you input the foreign SIM card?
Both of those are still showing, but there is nothing displayed when I put in a different sim card
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Rotation Lets You Take Full Control of Your Device’s Orientation Settings

To be brutally honest, the native options for screen … more

Change the Alarm Icon in the Status Bar with Xposed

It’s hard to find a more hated object than your alarm clock. They wake us up nearly … more

Return to Outer Space Outer Space with Ship Up Game

Since the release of Flappy Birds, we’ve had the “fortune” to see … more

Device Review: OnePlus One

Seemingly every day, there are a bunch of new devices being released. Some are budget devices and some are … more