Android 5.1 Possibly Coming February 2015

Google released Android 5.0 just over a month ago, and since then Lollipop has been trying to … more

Double Tap to Wake on the Nexus 6 Without Root

A few weeks ago, we featured an app which allowed the Nexus 6 to regain the double tap to wake … more

Make Your Own Heat Sink for the LG Optimus 4X HD

Its not a rare occurrence that performing a resource heavy task on your Android device (e.g. … more

Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Build.prop

OP 88gt

17th June 2014, 03:23 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
16 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
OK, guys/gals,

I was stupid last night and changed my build.prop file to build.prop.bak, before I replaced the .bak file with my updated one my phone rebooted. Obviously now when I boot the phone it goes to a black screen and I can't do anything with it. I can get into stock recovery and tried a factory reset, but that didn't do anything except erase my data. I tried doing fastboot but every time I try to re-write my system partition it fails. I can do every other partition just not system. I tried reflashing the OTA kitkat with adb but again it can't fins the build.prop file.

So my question is am I screwed or is there a fix that I'm missing?

Thank for any help


BTW... this is for my RAZR HD maxx, not on the razr I am sending this from.




Sent from my DROID RAZR using XDA Free mobile app
17th June 2014, 05:04 PM   |  #2  
billycar11's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 92
 
270 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by 88gt

OK, guys/gals,

I was stupid last night and changed my build.prop file to build.prop.bak, before I replaced the .bak file with my updated one my phone rebooted. Obviously now when I boot the phone it goes to a black screen and I can't do anything with it. I can get into stock recovery and tried a factory reset, but that didn't do anything except erase my data. I tried doing fastboot but every time I try to re-write my system partition it fails. I can do every other partition just not system. I tried reflashing the OTA kitkat with adb but again it can't fins the build.prop file.

So my question is am I screwed or is there a fix that I'm missing?

Thank for any help


BTW... this is for my RAZR HD maxx, not on the razr I am sending this from.




Sent from my DROID RAZR using XDA Free mobile app

Rsd with the keep data scrip from
from @SamuriHL
17th June 2014, 05:11 PM   |  #3  
iBolski's Avatar
Senior Member
Flag Columbus
Thanks Meter: 506
 
1,531 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by 88gt

OK, guys/gals,

I was stupid last night and changed my build.prop file to build.prop.bak, before I replaced the .bak file with my updated one my phone rebooted. Obviously now when I boot the phone it goes to a black screen and I can't do anything with it. I can get into stock recovery and tried a factory reset, but that didn't do anything except erase my data. I tried doing fastboot but every time I try to re-write my system partition it fails. I can do every other partition just not system. I tried reflashing the OTA kitkat with adb but again it can't fins the build.prop file.

So my question is am I screwed or is there a fix that I'm missing?

Thank for any help


BTW... this is for my RAZR HD maxx, not on the razr I am sending this from.




Sent from my DROID RAZR using XDA Free mobile app

Since you already wiped data, you might as well just do a full FXD install with Kit Kat, if you weren't on it. You might be flashing the incorrect image and that could be causing the issue with system.

If you weren't on Kit Kat, you might as well just go full Kit Kat since you can root it and unlock the bootloader (if you aren't unlocked).

Other possible reasons why it's failing are as follows:
  1. Bad USB cable - If you have the original cable, try it. Otherwise, swap out cables and try again.
  2. Drivers are out-of-date. Update your drivers.
  3. Are you using a USB 2.0 port? Don't be hooked up to USB 3.0.
  4. Windows 8 has been known to cause issues, so if that's what you are on, you might want to try Windows 7 or earlier. If on Mac, I can't help you there as I'm not familiar with Mac.
Last edited by iBolski; 17th June 2014 at 05:13 PM.
17th June 2014, 05:13 PM   |  #4  
SamuriHL's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,720
 
2,922 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
I concur. Use my RSD Script Generator to generate scripts for the 183 KK FXZ, flash with KEEP DATA, root with towel root, unlock with motoapocalypse. Then you can downgrade back to JB (if desired) by generating scripts for 9.30.1 FXZ, and flashing the UNIVERSAL script. Done with unlocked.
Last edited by SamuriHL; 17th June 2014 at 05:16 PM.
17th June 2014, 05:26 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
16 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
I was on kitkat rooted. I did try the FULL.XML file from samurai, however red doesn't recognize my phone. I used fastboot through command prompt to flash everything except system partition. It won't let me flash, format it.

Thanks for the suggestions.

I am using windows 7 on usb 2 with 2 different factory razr hd cables, with samurai's info from another forum.

Josh



Sent from my DROID RAZR using XDA Free mobile app
17th June 2014, 05:32 PM   |  #6  
SamuriHL's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,720
 
2,922 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
System is a LARGE partition so it sounds like a cable/port/driver issue if it's failing to send it properly. I assume you're using motofastboot.exe?
The Following User Says Thank You to SamuriHL For This Useful Post: [ View ]
17th June 2014, 05:44 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
16 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by SamuriHL

System is a LARGE partition so it sounds like a cable/port/driver issue if it's failing to send it properly. I assume you're using motofastboot.exe?


No. I am not. That's probably dummy move #2 I was using fastboot from the sdk... when I get home I'll try motofastboot.

Thanks

Josh



Sent from my DROID RAZR using XDA Free mobile app
17th June 2014, 06:18 PM   |  #8  
SamuriHL's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,720
 
2,922 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Oh yea you have to use motofastboot else system will indeed fail. That should fix you up. Sweet.
The Following 2 Users Say Thank You to SamuriHL For This Useful Post: [ View ]
17th June 2014, 11:12 PM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
16 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Thumbs up Success!!
Thanks SamuriHl, I have been a follower of yours since the Bionic, and House of Bionic. I am not a noob by any means however, every so often I need a little reminding. Thanks for putting me in the right direction. The Phone is fully functional again.


Josh
17th June 2014, 11:16 PM   |  #10  
SamuriHL's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,720
 
2,922 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
You're very welcome. If it's not unlocked, do so now.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes