Post Reply

[Q] Using ADB/Sideload in Ubuntu 4.04

17th June 2014, 11:20 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
I have a Windows 8.1 laptop and can no longer connect my HTC One so I've decided to use Linux to use ADB to change the shell so I could run a RUU on Windows to get my phone on a stock rom... That is my level of understanding of what I want to do, but I cannot find the "code" to use in Terminal to get ADB to work... I have booted Ubunto Desktop to my usb but I havn't installed the OS, just "try"ed it... I don't know if that is an issue or not. Here are the links I have tried to use to get this to work... Which should I be following, or even better, does anybody have a step by step guide of how to get adb to work so i can finally fix this phone...

http://forums.androidcentral.com/htc...ns-fixing.html

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2410560

http://forum.xda-developers.com/show...tu-and-mint12/

I feel Im so close but I cant get this to work... It's literally been months since I bought my new HTC One and I just wanna use the darn thing... Thanks to every1 that can help,, really any and all help is appreciated...
Last edited by SinCere910; 17th June 2014 at 11:25 PM. Reason: had to break up one of the links
18th June 2014, 06:49 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Hyderabad, Telangana
Thanks Meter: 165
 
579 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by SinCere910

I have a Windows 8.1 laptop and can no longer connect my HTC One so I've decided to use Linux to use ADB to change the shell so I could run a RUU on Windows to get my phone on a stock rom... That is my level of understanding of what I want to do, but I cannot find the "code" to use in Terminal to get ADB to work... I have booted Ubunto Desktop to my usb but I havn't installed the OS, just "try"ed it... I don't know if that is an issue or not. Here are the links I have tried to use to get this to work... Which should I be following, or even better, does anybody have a step by step guide of how to get adb to work so i can finally fix this phone...

http://forums.androidcentral.com/htc...ns-fixing.html

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2410560

http://forum.xda-developers.com/show...tu-and-mint12/

I feel Im so close but I cant get this to work... It's literally been months since I bought my new HTC One and I just wanna use the darn thing... Thanks to every1 that can help,, really any and all help is appreciated...

Honestly the best thing to use is a Windows 7 PC.. Anyways, what's wrong with your phone? Does it reboot every 30 seconds?

Also, there are ways to get adb working on windows 8.1, if you're like me and don't have a windows 7 computer at home all the time

Finally, you stated that it won't connect to your 8.1 PC. Do you get any error at that time? Do you have the latest HTC drivers installed? Is your cable good?

Sorry if I wrote a lot, just trying to get you up and running.
18th June 2014, 02:53 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
EDIT: I GOT THE PC TO SEE MY HTC ONE!!!!!!
sry for the caps, but I soft bricked my phone back in April... ( i took a lil break from fixing it... just like 2 months lol) but I just followed this link here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2559200 and apparently I have to disable driver sigs every time i start up? Idk cause I've dont that before but whatever, did it again, and used the adb drivers from the link and now Im connected... Decided to go balls to the wall and skip the stock rom, and straight to Viper 6.2... so after I finish the download I"ll let you know what happened...
Last edited by SinCere910; 18th June 2014 at 04:15 PM.
18th June 2014, 04:19 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by SinCere910

EDIT: I GOT THE PC TO SEE MY HTC ONE!!!!!!
sry for the caps, but I soft bricked my phone back in April... ( i took a lil break from fixing it... just like 2 months lol) but I just followed this link here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2559200 and apparently I have to disable driver sigs every time i start up? Idk cause I've dont that before but whatever, did it again, and used the adb drivers from the link and now Im connected... Decided to go balls to the wall and skip the stock rom, and straight to Viper 6.2... so after I finish the download I"ll let you know what happened...

Umm, I think that link somehow got me this youtube vid, which had the link for the adb drivers... https://www.youtube.com/watch?v=PUjQnwULGzs

But that's the drivers I used to get my phone working on Windows 8.1...

Edit 2: Well i was able to sideload ViperOne to my phone and... it continues to reset itself... So a similar problem but now at least the phone is seen as One now, not some random usb device... and even the Internal Storage pops up when plugged in.... So now i'll prob go ahead and run the stock RUU... see if that helps any
Last edited by SinCere910; 18th June 2014 at 05:00 PM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes