Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Purple Dot on Photos

OP hnegrao

17th June 2014, 11:40 PM   |  #11  
XxLordxX's Avatar
Recognized Contributor
Flag Why do you need to know that?
Thanks Meter: 1,122
 
2,932 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by hnegrao

I've read the guide. Can you point me to a Portuguese original rom please? I have version 4.4.2, so I think I have to find a rom 4.4.2 and not under it.
If you could help me, I would appreciate it

Hi,

Please check in this site: http://www.sammobile.com/firmwares/

~Lord
17th June 2014, 11:52 PM   |  #12  
hnegrao's Avatar
OP Senior Member
Flag Coimbra
Thanks Meter: 14
 
172 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by XxLordxX

Hi,

Please check in this site: http://www.sammobile.com/firmwares/

~Lord

I cannot find mine. But tell me one thing, when I go to my Phone definitions ... about the device, I can find this:
I9505XXUFNB8.
(Omega version 31 ROM).

Is this what I need to look for? I9505XXUFNB8.
17th June 2014, 11:57 PM   |  #13  
hnegrao's Avatar
OP Senior Member
Flag Coimbra
Thanks Meter: 14
 
172 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by hnegrao

I cannot find mine. But tell me one thing, when I go to my Phone definitions ... about the device, I can find this:
I9505XXUFNB8.
(Omega version 31 ROM).

Is this what I need to look for? I9505XXUFNB8.

Although it's strange because itīs suppose to be German. But I bought it in Portugal.
18th June 2014, 03:02 PM   |  #14  
Senior Member
Thanks Meter: 96
 
547 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
which network are you using?, in order to find your carrier firmware, we need to know the csc code, e.g. for me in the uk on three.co.uk the csc is H3G.....so i use either H3G firmwares or BTU (which is the sim free uk version, which is actually what my phone came with).

i think you can actually flash any, but you'll probably find best results (in terms of signal etc, as well as carrier specific apps preinstalled) if you flash your carrier specific latest firmware?

if you tell us which network you're on it will help with recommending a firmware?

on sammobile.com i can see 5 options for portugal:-

Portugal - MEO

Portugal (Optimus) OPT

Portugal (TMN) - TMN

Portugal (TPH) - TPH

and

Portugal (Vodafone) - TCL
18th June 2014, 03:05 PM   |  #15  
hnegrao's Avatar
OP Senior Member
Flag Coimbra
Thanks Meter: 14
 
172 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by Gloris

which network are you using?, in order to find your carrier firmware, we need to know the csc code, e.g. for me in the uk on three.co.uk the csc is H3G.....so i use either H3G firmwares or BTU (which is the sim free uk version, which is actually what my phone came with).

i think you can actually flash any, but you'll probably find best results (in terms of signal etc, as well as carrier specific apps preinstalled) if you flash your carrier specific latest firmware?

if you tell us which network you're on it will help with recommending a firmware?

on sammobile.com i can see 5 options for portugal:-

Portugal - MEO

Portugal (Optimus) OPT

Portugal (TMN) - TMN

Portugal (TPH) - TPH

and

Portugal (Vodafone) - TCL

Hello.

I bought it unlocked, so I think I can use Portugal (TPH) - TPH.
So I think I can install that one. I thought I had to use the same as it says now (I9505XXUFNB8).
18th June 2014, 03:25 PM   |  #16  
Senior Member
Thanks Meter: 96
 
547 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
that is the software base.....which i think is sometimes the same in many countries across a region (europe). if you get the TPH one, latest will be FNB9.
The Following User Says Thank You to Gloris For This Useful Post: [ View ]
18th June 2014, 06:10 PM   |  #17  
hnegrao's Avatar
OP Senior Member
Flag Coimbra
Thanks Meter: 14
 
172 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by hnegrao

Hello.

I bought it unlocked, so I think I can use Portugal (TPH) - TPH.
So I think I can install that one. I thought I had to use the same as it says now (I9505XXUFNB8).


So, if I install the origin rom from Samsung I can install other custom roms again, afterwards right?
My cell phone is rooted, installing Samsung original rom will not make it unrooted?
18th June 2014, 10:31 PM   |  #18  
Senior Member
Thanks Meter: 96
 
547 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by hnegrao

So, if I install the origin rom from Samsung I can install other custom roms again, afterwards right?
My cell phone is rooted, installing Samsung original rom will not make it unrooted?


flashign back stock rom with odin will REMOVE root and will restore recovery back to STOCK......that's what the OP is trying to achieve.....to go back to totally stock.

if you want stock rom, you can still then reroot and/or flash custom recovery/rom after that.

i'm not 100% sure what you're asking here or what your goal is? the OP has a hardware fault with their phone so they are trying to restore back to stock (or as close as possible, s knox tripped already) so that they can try and get it repaired?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes