Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] one hell of a brick :(

OP nabilbek

18th June 2014, 12:55 AM   |  #11  
Fasted12's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
109 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by nabilbek

I am aware and have adb. thing is phone is bricked after last update (stuck at logo)
so i can only get into download mode ....wish there was a way to get from download to recovery but I cant find any
without the use of the power button ofc ...

sorry man, hope the button install goes well
18th June 2014, 08:37 AM   |  #12  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
10 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
hmm
Quote:
Originally Posted by Fasted12

sorry man, hope the button install goes well

i have the same exact problem minus my power button, it works normal

and i get firmware upgrade encountered an issue

i get that screen when i normal boot it, try recovery, or download mode, everything results to firmware upgrade encountered an issue

not sure if i should post here with this or not, just letting you know
18th June 2014, 02:09 PM   |  #13  
Fasted12's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
109 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Quote:
Originally Posted by ovenbird

i have the same exact problem minus my power button, it works normal

and i get firmware upgrade encountered an issue

i get that screen when i normal boot it, try recovery, or download mode, everything results to firmware upgrade encountered an issue

not sure if i should post here with this or not, just letting you know

i guess the question is, can you get your phone to download mode...
18th June 2014, 08:27 PM   |  #14  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
10 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
download mode
Quote:
Originally Posted by Fasted12

i guess the question is, can you get your phone to download mode...

it reaches download mode no matter what i do ( the firmware error is in the download mode )

the problem is while in download mode nothing recognizes it ( its not normal download mode )

Im getting this :

I cant post links but this is the image i can send you

cdn.droidviews.com/wp-content/uploads/2013/09/Firmware-upgrade-encountered-an-issue jpg


put a DOT in there
The Following User Says Thank You to ovenbird For This Useful Post: [ View ]
18th June 2014, 10:01 PM   |  #15  
Fasted12's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 38
 
109 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Quote:
Originally Posted by ovenbird

it reaches download mode no matter what i do ( the firmware error is in the download mode )

the problem is while in download mode nothing recognizes it ( its not normal download mode )

Im getting this :

I cant post links but this is the image i can send you

cdn.droidviews.com/wp-content/uploads/2013/09/Firmware-upgrade-encountered-an-issue jpg


put a DOT in there

if kies wont recognize, nor will odin-i dont know--try reposting maybe get some new views, sorry
19th June 2014, 01:30 AM   |  #16  
nabilbek's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
330 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by ovenbird

i have the same exact problem minus my power button, it works normal

and i get firmware upgrade encountered an issue

i get that screen when i normal boot it, try recovery, or download mode, everything results to firmware upgrade encountered an issue

not sure if i should post here with this or not, just letting you know

this happened with me once. long long time ago
But I swear I cant remember why
here try this : https://www.youtube.com/watch?v=GbAJH_mL6N4

another well explained guide for solving using kies : http://androidcentral.us/2013/09/how...issue-on-kies/
Last edited by nabilbek; 19th June 2014 at 01:33 AM.
The Following User Says Thank You to nabilbek For This Useful Post: [ View ]
19th June 2014, 01:31 AM   |  #17  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,848
 
13,336 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
In case anyone doesn't know.....Odin won't see your device if kies is running. You need to kill the kies process. Make sure there's no mention of it in windows task manager.

Then, if your drivers are installed right....Odin should see your phone.

Also, I've always had the best luck with Odin 3.04.



---------- Post added at 07:31 PM ---------- Previous post was at 07:30 PM ----------

Or uninstall kies... I never once used it for anything.
19th June 2014, 01:34 AM   |  #18  
nabilbek's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
330 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by KJ

In case anyone doesn't know.....Odin won't see your device if kies is running. You need to kill the kies process. Make sure there's no mention of it in windows task manager.

Then, if your drivers are installed right....Odin should see your phone.

Also, I've always had the best luck with Odin 3.04.



---------- Post added at 07:31 PM ---------- Previous post was at 07:30 PM ----------

Or uninstall kies... I never once used it for anything.


exactly ... kies is utter ****!
I would never recommend it too. A pure waste of time
19th June 2014, 01:37 AM   |  #19  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,848
 
13,336 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Also, see what your phone shows as in windows device manager. If its listed with an "!" on it....the drivers may need to be reinstalled. If windows doesn't see it correctly, either will Odin. 👍
The Following User Says Thank You to Darth For This Useful Post: [ View ]
19th June 2014, 02:20 AM   |  #20  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
10 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Problem solved, I reinstalled drivers.

That simple.

Thanks for the video btw, I even added the guy from youtube channel :P

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes