Post Reply

[Q] magnet may have damaged phone?

OP Xlr8torZ28

16th June 2014, 06:50 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Not sure if this is the right forum or page for this thread but here goes. I have an Android phone that has worked flawlessly for me. A couple of weekends ago I went out to eat with some friends and forgot my phone at home. When I got home I found my phone sitting on top of my shop vac where I left it. I noticed that the battery indicator showed the phone almost dead which was odd. I put it on the charger over night as I always do. The next day I noticed the phone losing about 10% battery every hour. I assume the magnet in the motor on the shop vac has done something to my phone. I tried 2 other batteries and got the same result. I reset the phone and also forced a reflash and still the same problem. Is there anything I can do to fix this??????
Just to be clear, the phone can usually go 2 days before it would go totally dead and literally changed that day.
17th June 2014, 05:44 AM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
anyone? Is there a way to reverse the damage or repair?
17th June 2014, 05:50 AM   |  #3  
Vaibhav Chauhan's Avatar
Senior Member
Flag Dahod, Gujarat
Thanks Meter: 139
 
766 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by Xlr8torZ28

anyone? Is there a way to reverse the damage or repair?

have you seen your battery status
find that which app is consuming your battery
18th June 2014, 07:47 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by Vaibhav Chauhan

have you seen your battery status
find that which app is consuming your battery

I appreciate you trying to help but I dont think you read my whole post. Its not an app causing the problem.
19th June 2014, 04:14 AM   |  #5  
Vaibhav Chauhan's Avatar
Senior Member
Flag Dahod, Gujarat
Thanks Meter: 139
 
766 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by Xlr8torZ28

I appreciate you trying to help but I dont think you read my whole post. Its not an app causing the problem.

i have read the whole post and just suggest you to check your battery status
by the way this can be occurs due to faulty battery connect pin in mobile(actually i don't know what its called)
i think its hardware issue
megnet can only affect your memory devices
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in Android Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank